El terrassenc Oriol Antolí, primer corredor que acaba una cursa de mil quilòmetres a Anglaterra

• Acaba en primera posició la Monarchs Way, que mai ningú no havia pogut completar

Josep Casulleras Nualart
31.05.2018 - 23:11
Actualització: 01.06.2018 - 08:18

El corredor terrassenc Oriol Antolí ha guanyat la Monarchs Way, una cursa de gairebé mil quilòmetres que segueix una ruta històrica al sud d’Anglaterra i que encara ningú no havia ni tan sols acabat. Amb 990 quilòmetres i més de 10.000 metres de desnivell positiu, és un desafiament tan vast que només onze corredors van gosar presentar-se a la línia de sortida el proppassat 19 de maig. Van ser dotze dies de ruta pràcticament ininterrompuda, dormint tres hores el dia i havent de combatre un enorme desgast físic i la dificultat d’orientació, la forta calor dels primers dies i el temporal de vent i pluja que ha castigat aquestes darreres jornades el sud d’Anglaterra.

Antolí es va situar al capdavant de la cursa al quilòmetre quatre-cents, mentre els participants, a poc a poc, anaven plegant. Finalment, van quedar només Antolí, el corredor de Singapur Joon Kiat Yeo, l’anglès Stephen Brown i la nord-americana Ellen Cottom. Però Joon Kiat, el seu perseguidor, ha acabat una trentena de quilòmetres més endarrere.

En un sol any, Antolí ha estat capaç de guanyar dues de les curses més llargues del món: aquesta Monarchs Way i la Wiesbaden-Bonn, a Alemanya, de 555 quilòmetres.

Aquesta vegada, a més, Antolí ha vinculat la seva fita a una iniciativa solidària impulsada per Prodis, una organització de Terrassa de suport a gent amb discapacitat. Mitjançant una cursa virtual que reproduïa el recorregut de la Monarchs Way, qui en comprava un quilòmetre ajudava l’entitat amb un euro. I els diners recaptats han superat fins i tot el miler de quilòmetres recorregut pel corredor.