El campus científic d’estiu de la UPV ‘Praktikum’ acull els 200 millors expedients de la Comunitat Valenciana

  • Un grup de 200 alumnes de primer de batxillerat i de cicles formatius de grau superior participen, en 'Praktikum 2017', el campus científic d'estiu organitzat per la Universitat Politècnica de València (UPV). Gràcies a esta iniciativa, els millors expedients de la Comunitat Valenciana poden passar una setmana assistint a tallers, activitats i treballant amb professors de la institució acadèmica.

VilaWeb
Redacció
28.06.2017 - 18:35

VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)

Un grup de 200 alumnes de primer de batxillerat i de cicles formatius de grau superior participen, en ‘Praktikum 2017’, el campus científic d’estiu organitzat per la Universitat Politècnica de València (UPV). Gràcies a esta iniciativa, els millors expedients de la Comunitat Valenciana poden passar una setmana assistint a tallers, activitats i treballant amb professors de la institució acadèmica.

Nous reptes del Turisme; Sostenibilitat i medi ambient; Aprenent a volar; Cap a un món mecatrònic; Informàtica per a la societat del futur; La restauració de béns culturals: cirurgia de l’art; Enginyeria Agroalimentària: del camp a la taula; Coneix com arribar a l’èxit empresarial o Geopraktikum: el teu mapa del món són alguns dels títols dels projectes que inclou Praktikum 2017 que, com en edicions anteriors, abasta totes les disciplines que s’impartixen en la Universitat Politècnica de València.

“Este campus ha d’entendre’s com un premi als estudiants que han destacat pel seu expedient i trajectòria acadèmica. Són alumnes exemplars, amb una nota mitjana per damunt del 8. I esta setmana en la UPV és un reconeixement al seu esforç”, ha assenyalat el vicerector d’Alumnat, Cultura i Esport, José Luis Cueto, en un comunicat.

En ‘Praktikum’ UPV, l’alumnat pot posar a prova la seua vocació seguint un complet programa d’activitats tutelat per personal universitari. En total, s’han dissenyat 24 projectes (21 es realitzaran en el campus de Vera i 3 en el de Gandia). Prop de 100 professors de la Universitat Politècnica de València col·laboren en la seua execució. “El que pretenem és que els seus participants aprenguen fent”, ha destacat Cueto durant la inauguració del programa.

La nova edició de 2017 ha tingut un gran acolliment: s’han rebut 500 sol·licituds per a les 200 places oferides. “Cada any, el nombre de sol·licituds presentades creix. Per açò, el compromís i la convicció d’este vicerectorat és mantindre el projecte”, ha avançat Cueto.

ESPORT, TALLERS I VISITES

El ‘Praktikum UPV’ va arrancar en 2010 amb una experiència pilot que es va dur a terme en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials. Un any després, la iniciativa es va estendre a altres centres del campus de Vera. En l’actualitat, totes les escoles i facultats de la Universitat Politècnica de València participen en este programa gratuït que combina l’activitat investigadora en grups reduïts (de 8 a 12 estudiants) amb sessions conjuntes d’esport, tallers i visites guiades pels diferents centres de la universitat.

Al matí, de 10.00 a 14.00 hores, els alumnes acudixen als centres assignats per a desenvolupar un projecte seguint les indicacions del tutor responsable del grup d’investigació triat. A la vesprada, de 15.30 a 17.30 hores, es realitzen activitats esportives i visites guiades als diferents centres, escoles i facultats, perquè coneguen les instal·lacions de la Universitat Politècnica de València.

“A través d’este campus s’oferix als estudiants l’oportunitat de conéixer, gràcies a les diferents accions en les quals participen, els graus que s’impartixen en l’Universitat Politècnica de València”. Així mateix, el seu pas pel Praktikum “els permetrà explicar en primera persona la seua experiència en la UPV, que els obri les portes durant tota una setmana”, ha assenyalat Ana Albors, coordinadora.

Per a participar en este programa són requisits: estar cursant primer de batxillerat o un cicle formatiu de grau superior; haver superat amb èxit totes les àrees i matèries i entregar una certificació acadèmica expedida pel centre al que pertany l’alumne.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any