Nova exhibició del Barça al Santiago Bernabéu (0-4)

• El Barça ha visitat el Madrid en un partit marcat prèviament per la seguretat i la prohibició d'estelades

21.11.2015 - 02:00
Actualització: 21.11.2015 - 20:18

Avui era dia de clàssic. El Barça visitava com a líder el Santiago Bernabéu per jugar amb un Reial Madrid que es trobava a tres punts de l’equip blau-grana. Amb el 0-4 final, la distància s’amplia a sis punts i deixa l’equip blanc molt tocat. L’afició madridista ha xiulat el seu equip al llarg del partit i l’ha acomiadat amb una gran mocadorada.

El partit ha començat amb un minut de silenci de tot l’estadi, amb el so de la ‘Marsellesa’ de fons, en record dels atacs de fa una setmana a París.

El Barça ha començat a encarrilar el duel amb un gol matiner de Luis Suárez. I poc abans d’acabar-se la primera part, al minut 38, Neymar ha fet el segon. A la mitja part, el públic madridista ha acomiadat el seu equip amb una sonora xiulada i mocadorada.

La segona part ha començat de la mateixa manera. Al minut 7, Iniesta ha clavat la pilota a l’escaire i ha situat el 0-3 en el marcador. Han tornat a sonar xiulets al Santiago Bernabéu contra el Madrid. Poc després, Suárez ha marcat el quart gol definitiu, amb Messi al terreny de joc des del minut 55 per a celebrar-lo. El Madrid ha perdut els papers als últims instants i Isco ha estat expulsat per vermella directa arran d’una dura entrada a Neymar. L’afició madridista ha acomiadat el seu equip amb crits i mocadors.

Vegeu els millors vídeos del matx.

El Barça havia anat a Madrid amb tota la plantilla, inclosos els fins ara lesionats Leo Messi i Ivan Rakitic. L’argentí ja tenia l’alta mèdica i podia jugar el partit, però el tècnic asturià no l’ha fet entrar de bon començament. Sí que ha entrat de titular Rakitic, després de dues setmanes de baixa, al costat de Bravo, Alves, Piqué, Macherano, Alba, Busquets, Iniesta, Sergi Roberto, Suárez i Neymar.

Prohibició d’estelades

Tot i que la delegada del govern espanyol de Madrid, María Concepción Dancausa, va dir dijous que no es prohibiria l’accés d’estelades al Santiago Bernabéu, finalment tant la policia com el servei de seguretat del Madrid han rebut ordres avui de no permetre’n l’accés a l’estadi. L’enviat especial del diari Ara Albert Llimós, per exemple, ha confirmat poc abans del matx que la policia havia rebut l’ordre de confiscar les estelades dels seguidors blau-grana, per a ‘evitar aldarulls’. I un periodista d’El Mundo Deportivo, per la seva banda, ha presenciat una conversa dels caps de seguretat del Madrid i els seus empleats en què també se’ls ordenava de requisar les banderes independentistes que detectessin a l’interior del camp.

Prèviament, el secretari d’estat de l’esport, Miquel Cardenal, havia explicat a Catalunya Ràdio que era ‘de sentit comú’ no deixar entrar estelades al camp: ‘No és un problema d’un símbol (…) perfectament legítim, però en unes circumstàncies determinades no afavoreix la seguretat de les persones que el porten.’

Dispositiu de seguretat excepcional

Arran dels atacs a París de fa una setmana, la seguretat del partit s’ha ampliat enormement. El duel entre Madrid i Barça és vigilat per 1.200 policies, 1.200 membres de la seguretat privada del Reial Madrid, 122 policies municipals i personal d’emergències, protecció civil i bombers. En total, més de 2.500 professionals que treballaran per assegurar l’absoluta normalitat del matx, el més vigilat de la història de la lliga.