Descobreixen a Grècia una ciutat desconeguda de 2500 anys d’antiguitat

  • Les ruïnes es consideraven fins ara irrellevants

VilaWeb
Redacció
13.12.2016 - 20:51

Un equip internacional d’arqueòlegs coordinat per la universitat de Goteburg està explorant les restes d’una ciutat antiga al centre de Grècia. Concretament prop del poble de Vlochós a 300 quilòmetres al nord d’Atenes. Segons els experts, les ruïnes tenen uns 2500 anys d’antiguitat, tot i que hi ha restes de diversos períodes històrics. La ciutat es troba en un turó que mira a la gran plana de Tessàlia.

Part de l’equip d’arqueòlegs que ha fet la descoberta
L’investigador i cap del treball de camp, Robin Rönnlund, ha assegurat que algunes restes ja es coneixien i s’havien considerat irrellevants. Tanmateix, les noves troballes, entre elles una plaça i la quadrícula d’un carrer, han permès a l’equip certificar que es tracta d’una gran ciutat. ‘L’àrea d’exploració es troba dins d’una muralla i mesura més de quaranta hectàrees’, afirma Rönnlund.

Muralla de la ciutat descoberta
Muralla de la ciutat descoberta

L’equip no descarta fer més descobertes en aquest turó perquè s’han trobat les restes de torres, parets i portes de la ciutat. Malgrat que gran part de les ruïnes es troben sota terra, els arqueòlegs prefereixen no excavar i fer servir d’altres tècniques de detecció com l’ús d’un radar aeri. D’aquesta manera volen evitar possibles danys.

‘Se sap molt poca cosa sobre les ciutats antigues d’aquesta regió. Molts investigadors creien que l’oest de Tessàlia era un racó aïllat i infra-desenvolupat. El nostre projecte serveix per omplir aquest buit de coneixement sobre la regió’, conclou Rönnlund.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any