Com mesurar l’ús del sucre a la cuina? Les algues són l’aliment del futur? Totes aquestes preguntes i unes quantes més tenen la seva resposta en algun dels 90 tallers que la Fundació Alícia organitza aquest cap de setmana al Mont Sant Benet. Ja fa uns quants anys que aquesta fundació, que treballa per difondre la cuina sana i el patrimoni agroalimentari, organitza la festa familiar Alicia’t amb tallers gastronòmics per a grans i petits.

La finalitat de l’Alicia’t és donar eines a la gent perquè, quan arribi a casa, pugui fer una cuina més saludable, més sostenible i més compromesa amb el territori, sense oblidar la modernitat. Per això entre l’oferta hi ha tallers tan variats com ara descobrir totes les possibilitats que ofereixen els fruits secs, aprendre a cuinar amb el microones o fer la volta al món a través de totes les cuines que empren els fideus.

La festa també se centra en els nens perquè descobreixin la importància d’una bona alimentació i adquireixin uns bons hàbits alimentaris. Per això gran part de l’oferta de la festa  està centrada en ells i s’ofereixen tota mena de tallers, jocs i espectacles. Hi haurà un gran espai de lleure dedicat a descobrir la piràmide dels aliments, es faran pallassos i conta-contes que difondran hàbits saludables i hi haurà un bon reguitzell de tallers pràctics: aprendre a fer creps equilibrades, cuina i ciència, sushi per a infants…

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]