Corea.- La Casa Blanca defensa que no hi va haver cap engany en parlar del desplegament de l”USS Carl Vinson’ a Corea

  • El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha defensat aquest dimecres que els Estats Units no van enganyar ningú sobre la destinació del grup naval de combat liderat pel portaavions de la Marina 'USS Carl Vinson', que des d'un principi es va informar que es dirigia a aigües de Corea i que, no obstant això, s'ha dirigit Austràlia.

VilaWeb
Redacció
20.04.2017 - 09:38
Actualització: 21.04.2017 - 02:27

MADRID, 20 (EUROPA PRESS)

El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha defensat aquest dimecres que els Estats Units no van enganyar ningú sobre la destinació del grup naval de combat liderat pel portaavions de la Marina ‘USS Carl Vinson’, que des d’un principi es va informar que es dirigia a aigües de Corea i que, no obstant això, s’ha dirigit Austràlia.

En la seva roda de premsa diària, Spicer ha assenyalat que “el desplegament” en si ja “és una dissuasió”. “Dona al president opcions a la regió”, ha explicat.

“Però crec que quan es veu un grup naval de combat dirigint-se a un àrea com aquesta, la presència n’és clarament, en gairebé cada cas, una gran dissuasió”, ha indicat. “Així que crec que té moltes capacitats”, ha agregat.

Fa una setmana, la Casa Blanca va assegurar que havia ordenat a l”USS Carl Vinson’ navegar cap al mar del Japó per llançar un missatge dissuasori al règim de Corea del Nord i permetre al president Trump tenir més opcions per respondre en cas d’una acció provocadora del Govern de Pyongyang. “Estem enviant una flota”, va assegurar el mandatari nord-americà, en una entrevista concedida a la cadena de televisió Fox l’11 d’abril.

No obstant això, el portaavions va navegar llavors en rumb contrari i va seguir la seva travessia fins a trobar-se amb bucs de l’Armada australiana per realitzar unes maniobres programades amb anterioritat, segons el diari ‘The New York Times’.

La realitat, segons aquest diari, és que el portaavions i tres bucs de guerra més que conformen el grup naval de combat ja estaven navegant en aquest moment amb el rumb contrari per unir-se a unes maniobres a l’oceà Índic amb la Marina australiana, a uns 3.500 milles de la península de Corea.

“El president (Donald Trump) va dir que havia enviat una ‘armada’ cap a la península. I això és un fet. Va passar. És més, està passant”, ha indicat Spicer.

Responsables de la Casa Blanca van assegurar aquest dimarts que confiaven en l’orientació que els donava el Departament de Defensa. Alts càrrecs d’aquest departament han narrat una seqüència plena d’errors per explicar el que ha passat, començant per un anunci del desplegament del portaavions en el moment equivocat per part del Comandament del Pacífic i passant també per una explicació equivocada proporcionada pel cap del Pentàgon, James Mattis. La seqüència d’errors, segons la Casa Blanca, va portar a pensar que el grup naval de combat, com va suggerir Trump, estava navegant cap a la península de Corea.

Aquesta informació va arribar a ser interpretada com una mostra de la fermesa militar del president Trump, després que hagués ordenat un atac militar contra una base del règim sirià.

En aquest moment, quan el mateix Trump feia gala de la demostració de força militar, ja era difícil fer marxa enrere per informar sobre la realitat del grup naval de combat, segons han dit responsables del Pentàgon.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any