Comín advoca per una reforma de l’Atenció primària enfocada en l’acció comunitària

  • El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, ha advocat aquest dijous per una reforma de l'Atenció primària amb una "clara orientació comunitària", ha dit en la conferència en la XIII Jornada de debat per a directius de primària, organitzada per l'Associació d'Infermeria familiar i Comunitària a Catalunya (Aificc) i la Societat Catalana de Medicina Familiar (Camfic).

VilaWeb
Redacció
16.06.2016 - 18:09

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, ha advocat aquest dijous per una reforma de l’Atenció primària amb una “clara orientació comunitària”, ha dit en la conferència en la XIII Jornada de debat per a directius de primària, organitzada per l’Associació d’Infermeria familiar i Comunitària a Catalunya (Aificc) i la Societat Catalana de Medicina Familiar (Camfic).

En la trobada, Comín ha destacat la necessitat d’actualitzar la reforma de l’Atenció primària desenvolupada a Catalunya a mitjans dels 80 i finalitzada fa 13 anys, ha informat aquest dijous en un comunicat el departament.

Segons el conseller, la reforma va deixar pendents aspectes com una aposta per una clara orientació comunitària que emfatitzi l’atenció centrada en les persones, la continuïtat assistencial i la millora de la capacitat resolutiva.

Per a Comín, també cal respondre als canvis socials, demogràfics i tecnològics que generen noves necessitats de salut, com l’envelliment i la cronificació de les malalties.

L’adaptació als nous perfils dels pacients, que demanden una participació més alta social i tenir més veu en la presa de decisions respecte al tractament és un altre dels motius al·legats pel conseller.

“D’aquesta reforma rellevant i necessària fem un balanç molt positiu, perquè va adequar el model organitzatiu segons les necessitats de salut, va servir per millorar de manera notable la qualitat de l’atenció i ha rebut el suport gairebé unànime del sector”, ha observat.

El titular de Salut ha demanat als directius implicar-se en el canvi, i els ha demanat que aportin les seves idees per millorar la proposta, tenint en compte que ells estan “enganxats a la realitat”.

FUTURA INJECCIÓ DE RECURSOS

Segons Comín, ara és moment de buscar el consens, i més endavant d’incrementar els recursos per a aquest àmbit en funció de les necessitats dels territoris i les desigualtats en salut.

“El capital del sistema sanitari és el vostre coneixement, científic i assistencial”, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any