Com han de ser els àpats de Nadal per ser saludables?

  • Hem de controlar la quanitat d'allò que mengem i prioritzar el consum de fruita i verdura. T'oferim una nova fitxa col·leccionable del club de la cuina familiar amb receptes nadalenques saludables.

Falta poc per Nadal i tots comencem a pensar què prepararem per menjar. Són dies en què la família es reuneix al voltant d’una taula plena a vessar de plats boníssims.

Malauradament, però, quan estem davant de tots aquest plats, ens costa molt controlar la quantitat que en mengem i acostumem a ingerir-ne molt més del que ens indica la nostra sensació de gana. Per això, la primera recomanació per fer àpats de Nadal saludables és reduir les quantitats de menjar que preparem. S’estima que un menú de Nadal triplica la ingesta recomanada en el marc de qualsevol dieta saludable i equilibrada. Cal recordar que podem gaudir molt d’aquests dies menjant plats boníssims, però no cal quedar empatxats perquè el nostre sistema digestiu té una capacitat limitada i se’n ressentirà.

Tot i que els dies de festa costa fer receptes amb verdures i llegum, sí que caldria evitar els excessos d’embotits i patés, grasses, sal i sucre. És evident que menjarem torrons i tortell per postres, però procurem comprar-ne poca quantitat i menjar-los només els dies festius. D’altra banda, també cal evitar el consum de begudes ensucrades i d’alcohol.

Si voleu seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any