Catalunya manté la seva estructura de la Selectivitat amb variacions a la fase general

  • Creu que l'ordre d'Educació "pràcticament calca" el model que implementa la Generalitat

VilaWeb
Redacció
08.02.2017 - 15:14

Creu que l’ordre d’Educació “pràcticament calca” el model que implementa la Generalitat

BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

Catalunya mantindrà la seva estructura de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) per a aquest curs, que tindran lloc del 13 al 15 de juny, amb les novetats de la inclusió de les noves matèries comunes d’opció de les modalitats de Batxillerat a la fase general, de les quals els alumnes n’hauran d’escollir una, i la “flexibilitat” en la correcció de català després de la publicació de la nova normativa de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

En un comunicat als mitjans, el secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat, Arcadi Navarro, ha explicat aquest dimecres que l’ordre del Ministeri d’Educació de desembre “pràcticament calca” el que la Generalitat havia implementat a principi de curs.

Navarro ha afirmat que, després del reial decret que plantejava la revàlida, el Govern central i les últimes decisions preses respecte a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) “s’aproximen” a les postures de la Generalitat, després que el Ministeri suspengués els efectes acadèmics de la revàlida, mantenint-la com a prova d’accés a la universitat i respectant l’estructura d’edicions anteriors.

“L’Estat ha renunciat al fet que sigui una prova per obtenir el títol de Batxillerat”, ha remarcat Navarro, que ha subratllat que les PAU no són una revàlida, prova davant la qual la Generalitat sempre s’ha mostrat contrària.

Aquest any les PAU es tornaran a dividir en dues fases: la general, que és obligatòria i consta de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants, que escullen matèries entre una vintena d’assignatures i serveix per pujar nota.

FASE GENERAL

Com a novetat aquest any, la fase general inclourà una nova matèria a escollir entre les vinculades a cada opció de Batxillerat després dels canvis curriculars introduïts aquest curs: Història i fonaments de les arts; Matemàtiques; Llatí i Matemàtiques aplicades a les ciències socials.

Navarro ha explicat que, a més dels exàmens de Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera i Història o Història de la Filosofia, els alumnes hauran d’escollir una de les quatre noves matèries comunes d’opció, sense que hagi de ser la relacionada amb la seva opció de Batxillerat.

Fins les últimes PAU, a la fase general els alumnes escollien la cinquena matèria a examinar entre la vintena que configurava l’específica, mentre que ara aquesta assignatura l’hauran de triar entre les quatre matèries comunes d’opció.

A la fase específica, els alumnes podran escollir entre una vintena d’assignatures, entre les quals també es troben les comunes de cada opció de Bachillerato.

CATALÀ

Navarro ha assegurat que la “gran diferència” respecte a l’any passat és el doble criteri de correcció de la prova de Llengua i literatura catalanes, després de la publicació de la nova normativa de l’IEC.

El secretari d’Universitats ha assegurat que els alumnes no hauran d’estar plenament adaptats a la nova normativa i podran escollir si seguir-la o no: “Els accents diacrítics no seran un problema”, ha assenyalat.

Ha garantit que amb les PAU queda “preservat” el districte únic, encara que desconeix com dissenyaran les autonomies la Selectivitat, i ha recordat que la Generalitat segueix amb la voluntat de revisar les proves de cara al proper any.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any