Barcelona iniciarà al setembre obres per adequar un laboratori creatiu al costat del DHUB

  • La capital catalana iniciarà a partir de setembre-octubre les obres d'adequació d'un edifici confrontant al del Disseny Hub Barcelona (DHUB) per obrir les portes del Disseny Lab Barcelona (DLAB), que serà un àmbit on creadors, dissenyadors i empreses emergents mostrin les seves creacions al públic.

VilaWeb
Europa Press
23.08.2017 - 11:20
Actualització: 23.08.2017 - 11:36

La capital catalana iniciarà a partir de setembre-octubre les obres d’adequació d’un edifici confrontant al del Disseny Hub Barcelona (DHUB) per obrir les portes del Disseny Lab Barcelona (DLAB), que serà un àmbit on creadors, dissenyadors i empreses emergents mostrin les seves creacions al públic.

Ho ha anunciat el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, en una entrevista d’Europa Press en què ha definit el nou espai contigu com un centre a cavall entre un laboratori, un aparador i un centre d’experimentació.

‘L’objectiu no és que es vegin les grans exposicions, sinó microexposicions que mostrin els emergents, el nou, la qual cosa està passant actualment a la ciutat, i que amb una visita et puguis fer una idea molt propera i exacta de què s’està fent a la ciutat en l’àmbit del disseny’, ha resumit.

Obrirà ‘el més aviat possible’
L’adequació de l’edifici, de dues plantes, comptarà amb un pressupost de 900.000 euros per a les obres, que Collboni ha dit que no esperen especial complicació, si bé ha descartat revelar una data d’obertura de portes del centre que garantit que iniciarà activitat ‘el més aviat possible’.

En total, es dedicaran uns 1.000 metres quadrats al centre que serà de titularitat municipal, i que també cogestionarán el Foment d’Arts Decoratives (FAD) i el Barcelona Centre del Disseny (BCD), per ser grans confederacions representatives del sector, que també gestionen el DHUB.

‘Epicentre del disseny’ de la ciutat
Entre la plaça i el llac que es troben darrere de l’edifici del DHUB se situa aquest edifici, que està en desús des que es va aixecar la ‘grapadora’ del DHUB, una de les noves cares de la Barcelona del futur que Collboni situa com epicentre del disseny de la ciutat i on se centralitzen i irradien totes les polítiques del sector.

Precisament, el DHUB ha de ser l’eix central del nou pol creatiu i cultural que l’Ajuntament vol impulsar a la zona de Glòries i Poblenou juntament amb entitats, associacions i institucions de la zona: ‘Espero que a la fi d’any tinguem una estratègia ben definida’.

Concepte de cultura més ampli
‘Els participants hauran de marcar el ritme. Nosaltres posem els recursos i el DHUB com a caserna general i quilòmetre 0 del projecte’, ha dit Collboni, que ha reivindicat un concepte de la cultura més ampli i també vinculat a l’urbanisme, el disseny, l’arquitectura i altres àmbits creatius.

Ha agregat que el consistori desitja que aquest projecte sigui de ciutat, de manera que ha cridat la implicació dels diferents actors, com a equipaments, associacions de creadors i empreses, entre d’altres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any