Banc dels Aliments: alimentació sostenible contra la pobresa

  • L'entitat distribueix aliments a més de 130.000 persones sense recursos.

Més de 17.000.000 kg d’aliments recaptats i destinats a les persones sense recursos. Aquest és el resultat de la feina que duu a terme el Banc dels Aliments de Barcelona, una entitat que neix l’any 1987 amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris i distribuir-los entre les entitats locals perquè els facin arribar a les persones necessitades.

El proper 29 de maig celebra 30 anys de la seva creació, de la qual Josep Torné i Pardell, fundador de la Fundació Roger Torné, en fou cofundador i president fins el 1999. Des d’aleshores, l’entitat continua amb la missió de lluitar contra el malbaratament i la fam, per això hem volgut entrevistar el seu president actual, Eduard Arruga, perquè ens expliqui com s’aconsegueix aquest èxit.

– El Banc dels Aliments compta amb més de 200 voluntaris i més de 300 entitats receptores, que distribueixen aliments a més de 130.000 persones sense recursos. Per què són imprescindibles les persones filantropes que dediquen esforços a millorar la vida d’aquells que més ho necessiten?

Ho podria resumir en dues frases que manllevo dels voluntaris que treballen actualment al Banc dels Aliments. La primera: “Reps més del que dones”, és a dir, tens una satisfacció al cor que és molt important.

Per seguir llegint l’entrevista, feu clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any