L’Assemblea Feminista de València es proposa de sacsejar la ciutat amb un cap de setmana ple d’accions

  • L'acció central del 8 de març serà l'ocupació de la plaça de la Mare de Déu de València

VilaWeb
Redacció
05.03.2020 - 17:00
Actualització: 05.03.2020 - 20:29

Després de les vagues convocades el 2018 i el 2019, que han marcat un abans i un després en el moviment feminista dels Països Catalans, l’Assemblea Feminista de València ha decidit enguany de canviar d’estratègia cap a altres formes de mobilització. Lluny d’institucionalitzar i normalitzar la vaga feminista, i amb l’objectiu de desmarcar-se del ‘feminisme burgès i mainstream, l’organització opta per un cap de setmana d’accions a l’espai públic. La intenció és resignificar la data més enllà de la vaga per evitar que es buidi de contingut. Així doncs, opten per impulsar accions i actes en diferents punts de la ciutat, amb la intenció, no d’aturar el món com s’ha fet altres anys, sinó de sacsejar-lo. 

Vaga feminista: tota la informació sobre el 8 de març

És per això que s’han organitzat exposicions, concentracions, manifestacions i activitats. En la jornada de lluita del 8 de març, l’Assemblea Feminista de València organitzarà l’ordit feminista, omplint d’activitats la plaça de la Mare de Déu de València. L’esdeveniment vol anar més enllà del feminisme i lliga la seva lluita amb l’anticapitalista i l’antiracista. Dins la lògica de cercar altres formes de lluita, es veu aquesta iniciativa com una resignificació de l’espai públic en clau feminista.

Divendres a partir de les 22.00 i tot dissabte, hi haurà una gran quantitat d’accions preparades per dinamitzar l’ocupació: espectacles musicals, com concerts de rap, micro obert i la jam no mixta a càrrec del grup Fem Jam. També hi haurà una actuació d’un grup de teatre de l’oprimit, anomenat Nosotras, jocs de taula feministes i, fins i tot, monòlegs activistes. La jornada del 8 de març clourà amb la manifestació convocada a les 18.00 davant l’IES Lluís Vives. El lema de capçalera, format per un bloc no mixt, serà: ‘Feminisme per a canviar el món’. Recorrerà els carrers de Xàtiva, Guillem de Castro, el passeig de la Petxina i Blanqueries fins a les Torres de Serrans.

Altres activitats a València pel 8 de març

A la ciutat, també s’hi muntarà una instal·lació de 2.000 peces de llana teixida a les façanes d’edificis històrics i institucions, com el de la Generalitat, la Diputació i la Conselleria d’Igualtat. L’acció l’organitza Filant Vides, un grup de 650 dones dels divuit municipis que conformen els Serrans.

La intervenció traça una ruta artística per la ciutat, titulada ‘Sororitat Serrania’, que posa sobre la taula la necessitat de fer visible la feina de la dona rural. Aquesta ruta s’inaugurarà el mateix 8 de març a les 11.00, moment de la convocatòria al pont dels Serrans, sota el lema ‘Dones rurals, dones invisibles’. 

Dissabte a la vesprada, la sala la Mutant acollirà el festival ‘Fem ballar la revolució’, una nit de festa, consciència i lluita, on es posarà al centre la necessitat de visibilitzar les dones als escenaris musicals. Per això hi actuaran el grup de ska i reggae Escarlates, la rapera Tesa, i Las Hijas de la Cúmbia. També hi haurà un taller de preparació per al 8 de març on es faran pancartes i màscares reivindicatives.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any