Arrenca el festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l’Image

  • S'hi exposen 1.500 fotografies que mostren les dificultats del món · L'organització ha refusat de dedicar una exposició a la crisi política del Principat

VilaWeb
Redacció
31.08.2018 - 22:00
Actualització: 31.08.2018 - 23:49

El festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l’Image, que s’organitza cada any a Perpinyà, obre les portes avui a milers de periodistes, editors i fotògrafs de tot el món. Hi assisteixen una mitjana de 200.000 professionals de la informació per veure 1.500 fotografies centrades a mostrar les dificultats del món. Durarà fins el 16 de setembre.

Les fotografies es reparteixen en 25 exposicions situades en un seguit de punts de la ciutat. Enguany l’organització ha refusat de dedicar cap exposició a la crisi política del Principat. Això ha causat indignació a Catalunya Nord i ha fet que s’organitzessin quatre exposicions paral·leles.

El contingut del festival
Entre les exposicions destacades del Visa pour l’Image, n’hi ha dues de dedicades a la crisi dels rohingyes, una minoria ètnica musulmana perseguida Birmània, que ha de fugir cap a Bangladeix. Són els treballs de Paula Bronstein i Kevin Frayer, de Getty Images, que han retratat aquest drama en dos reportatges que mostren el ‘viatge desesperat’ d’aquest poble.

Al festival també hi haurà una exposició d’una sèrie de fotografies de Samuel Bollendorff, coproduïdes pel diari Le Monde, sobre la contaminació en diversos indrets del món, com ara el Brasil o el Japó. S’hi podrà veure també una mostra de fotografies d’Andrea Bruce, sobre els problemes sanitaris que causa el fet que prop de 950 milions de persones hagin de defecar en espais oberts sense les condicions higièniques mínimes. Sobre Bolívia i les mines de Potosí, el festival oferirà una exposició de Miquel Dewever-Plana titulada ‘Bolivia: per tot l’or de Potosí’.

Així mateix, hi haurà exposicions dedicades a la dissolució de les FARC a Colòmbia, un reportatge sobre l’ex-membre de l’IRA Bobby Sands, un sobre la sobreexplotació agroalimentària i un altre sobre els ‘ostatges’ de Johannesburg, a Sud-àfrica, que retrata el drama de milions de treballadors africans immigrants que es refugien en aquest país esperant una vida millor que no arriba.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any