1.500 alumnes de quart d’ESO d’una cinquantena de centres faran a una prova externa d’anglès el curs que ve

  • Es preveu que el testes faci el novembre i l'objectiu és dibuixar un mapa de Catalunya respecte al coneixement de la llengua per saber com arbitrar els recursos

VilaWeb
Redacció
06.07.2017 - 17:27
Actualització: 06.07.2017 - 17:42

ACN Barcelona.-Uns 1.500 alumnes de quart d’ESO d’una cinquantena de centres catalans faran una prova d’avaluació externa d’anglès el curs que ve, segons ha avançat aquest dijous el president del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu, Joan Mateo. Els centres, que ja han estat avisats, són pràcticament els mateixos que realitzen les proves PISA (Programa Internacional per a l’Avaluació d’Estudiants) per garantir una mostra representativa dels instituts. Mateo ha destacat que l’objectiu és “dibuixar quin és el mapa de Catalunya respecte de la llengua anglesa i saber com el Departament d’Ensenyament ha d’arbitrar els seus recursos per millorar-lo en el futur”. Les proves seran de caràcter acumulatiu, és a dir, situaran els alumnes en els diferents nivells d’anglès, i es treballa amb la idea que es realitzin el novembre.

El Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu està treballant amb el British Council per realitzar aquestes proves el proper curs. El Britsh Council, que ja tenia dissenyada una prova internacional de caràcter acumulatiu, va guanyar un concurs púbic per realitzar les avaluacions aquest curs que s’ha acabat. En intentar-les implementar, es van adonar que calia perfilar alguns detalls del sistema operatiu, sobretot en l’àmbit informàtic o d’adquisició, per exemple, d’auriculars. Per realitzar aquestes proves amb totes les garanties en una cinquantena de centres, es va decidir posposar-les per al curs que ve, una decisió que, a nivell administratiu, obliga a convocar un nou concurs. En tot cas, la idea és que les proves es realitzin el proper novembre. El seu cost és d’aproximadament uns 50.000 euros. L’objectiu final de les proves és millorar les competències en anglès dels alumnes catalans. Per això s’ha decidit implementar aquestes proves pilot amb una mostra representativa dels centres catalans i, una vegada s’hagi elaborat el mapa per conèixer la relació amb l’anglès, s’haurà de decidir si es manté o com es transforma.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any