L’actriu Susan Sarandon rebrà el Gran Premi Honorífic del Festival de Cinema de Sitges

  • La programació del certamen inclourà la projecció de 'Musa' de Jaume Balagueró i l'estrena de 'La Pell Freda'

VilaWeb
ACN
27.07.2017 - 13:57
Actualització: 27.07.2017 - 14:29

L’actriu i productora de cinema nord-americana Susan Sarandon rebrà el Gran Premi Honorífic del Festival de Cinema de Sitges 2017. La ‘gran dama’ del cinema fantàstic serà reconeguda amb un dels premis honorífics per la seva extensa filmografia plena de títols memorables, segons que ha destacat l’organització de l’esdeveniment.

La cinquantena edició del festival lliurarà un premi ‘Màquina del Temps’ al també actor i productor Santiago Segura, en reconeixement a la seva trajectòria i es premiarà al director William Friedkin amb el Gran Premi Honorífic. La programació del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya inclou l’últim film de Yorgos Lanthimos, comptarà amb el retorn de Jaume Balagueró amb Musa i estrenarà l’adaptació de la novel·la d’Albert Sánchez Piñol, La Pell Freda.

Després del seu pas per Cannes, Sitges projectarà un dels films més esperats de l’edició d’aquest any, The Killing of a Sacred Deer. La nova proposta del realitzador grec Yorgos Lanthimos és un dels plats forts de la Secció Oficial Fantàstic. Es tracta d’un pertorbador thriller psicològic amb un repartiment encapçalat per Colin Farrell i Nicole Kidman.

El cinema asiàtic destacarà amb el debut de Cho Sun-ho amb el thriller coreà A Day, l’últim film de Takashi Miike Blade of the Immortal i Before We Vanish del director japonès Kiyoshi Kurosawa. De la secció oficial de Cannes arribarà Jupiter’s Moon, un drama fantàstic hongarès de Kornél Munduczó i del Festival de Tribeca es podrà veure My Friend Dahmer i The Endless.

Ana Lily Amirpour presentarà The Bad Batch, gran premi del jurat a Venècia 2016. La producció mexicana El Habitante, dirigida per Guillermo Amoedo i produïda per Nicolás López serà a la secció oficial en première mundial. També a la mateixa secció es projectarà el film d’acció Bushwick, de Jonathan Milott i Cary Murnion. Completaran aquesta secció les comèdies de terror Tragedy Girls, As boas maneiras i el documentari 78/52. Aquest darrer treball és una peça d’Alexandre O. Philippe, que serà a la secció oficial Fantàstic, que analitza l’escena de la dutxa de Psicosi d’Alfred Hitchcook.

Una secció oficial ‘amb to trencador’
El festival mostrarà exemples de cinema espanyol diferent i autoral amb treballs com Maus de Gerardo Herrero i Dhogs d’Andrés Goteria. Segons que han explicat en la conferència de premsa, la Secció Oficial tindrà un to ‘molt trencador’ amb produccions com November i Salyut-7.

El Sitges Clàssics farà reviure Terminator 2: El juicio final vint-i-cinc anys després amb una nova versió en 3-D. A la secció dedicada al thriller es presentaran La villana, Wind River, A Prayer Before Dawn, Jalibreak, Mon garçon i Le serpent aux mille coupures. Pel que fa a Panorama Fantàstic, la secció projectarà mon mon mon Monsters!, Replace, Still/Born i The Heretics.

Com a propostes més emergents i experimentals, la programació inclou Boys in the trees, A Gentle Creature, Dawson City: Frozen Time o Arder. En el terreny de l’animació, es comptarà amb el guanyador del premi al millor llargmetratge del Festival d’Annecy, Masaaki Yuasa, amb Lu Over the Wall.

Aposta pel talent català
El director del festival, Àngel Sala, ha reiterat el compromís del certamen amb la producció de cinema català i ha posat d’exemple l’estrena a Sitges de MusaLa Pell Freda i Matar a Dios de Caye Casas i Albert Pintó.

Sala ha dit que la resolució del Tribunal Constitucional que tomba la taxa de l’audiovisual català és una mala notícia perquè per un sector desemparat era una bona idea. El director del festival ha afegit que és un error, tot i que respecten la decisió judicial.

Estrena de la segona temporada d’Stranger Things
El festival estrenarà la segona temporada d’Stranger Things amb un esdeveniment especial en col·laboració amb Netflix. La sèrie dirigida pels germans Duffer s’ha convertit en un autèntic fenomen de fans arreu del món. Paral·lelament, una de les sensacions de Cannes 2017, el film Okja de Bong Joon-ho, també es projectarà en pantalla gran.

Coincidint amb els cinquanta anys, l’Étrange Festival de París acollirà un focus de cinema fantàstic català a la seva 23a edició, entre el 8 i el 10 de setembre. Precisament, Jaume Balagueró farà selecció de les cintes que es projectaran, dos títols clàssics i diversos curtmetratges del gènere. En aquesta 50a edició torna el Sitges Campus, l’espai en col·laboració amb les universitats i escoles de cinema catalanes. Durant el festival s’organitzarà el curs ‘Dràcula i el vampirisme en el cinema fantàstic’, dirigit pel professor de la Universitat de Barcelona, Jordi Ojeda, i pel director del festival Àngel Sala. En aquest curs s’analitzarà el mite de Dràcula en el cinema, es destacaran les pel·lícules de culte més significatives i es farà un repàs als vampirs del cinema asiàtic i a les noves tendències en els últims anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any