El ple de Barcelona aprova dos plans urbanístics per a regularitzar les obres de la Sagrada Família

  • El patronat podrà sol·licitar els permisos d'obres i activitat un cop s'aprovin definitivament les modificacions

VilaWeb
ACN
22.02.2019 - 14:51
Actualització: 22.02.2019 - 20:56

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a dos plans urbanístics que permetran regulartizar les obres de la Sagrada Família. Concretament, el plenari ha aprovat definitivament el Pla Especial Urbanístic Integral (PEUI) i provisionalment la Modificació del Pla general metropolità (MPGM) de l’àmbit del temple, que s’aprovarà definitivament en la subcomissió d’Urbanisme de Barcelona.

Els dos plans han tirat endavant amb els vots a favor de Barcelona en Comú, PDeCAT, Ciutadans, PP i els regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Juan Josep Puigcorbé. El grup municipal d’ERC s’ha abstingut, mentre que PSC i CUP han votat en contra. Un cop aprovats els plans, el patronat de la Sagrada Família podrà sol·licitar els permisos de construcció i d’activitat, 130 anys després de l’inici de la construcció de la basílica.

L’MPGM preveu unes modificacions de les qualificacions urbanístiques del tram del carrer de Provença corresponent a l’illa del temple, mentre que el PEUI estableix les condicions d’ordenació urbanística aplicables al procés de construcció del temple. Els plans preveuen la pacificació del carrer Provença en l’àmbit del temple, on se suprimeix la circulació dels vehicles i les places d’aparcament i s’incrementa l’espai per a vianants per compensar la construcció de la Capella de l’Assumpta, que ocupa part de la vorera.

D’aquesta manera, es defineix que la superfície total de l’illa del temple és de 14.526,29 metres quadrats, mentre que l’edificabilitat prevista és de 53.068,54 metres quadrats.Aquests dos plans formen part de l’acord al qual va arribar l’Ajuntament de Barcelona amb la Sagrada Família, segons el qual aquesta última es compromet a aportar 36 milions d’euros en els pròxims deu anys per millorar la urbanització, la mobilitat, el transport públic i el manteniment de l’espai públic vinculat als entorns.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any