Aimplas coordina un projecte europeu basat en nous nanomaterials per a capturar CO2 de manera eficient

  • L'institut tecnològic del plàstic Aimplas ha coordinat el projecte europeu 'Gramofon' que va començar el mes d'octubre passat i que acabarà en 2020. Amb un pressupost de 4,2 milions d'euros, reunix un total de nou socis entre empreses, universitats i centres tecnològics.

VilaWeb
Redacció
27.01.2017 - 11:34

VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)

L’institut tecnològic del plàstic Aimplas ha coordinat el projecte europeu ‘Gramofon’ que va començar el mes d’octubre passat i que acabarà en 2020. Amb un pressupost de 4,2 milions d’euros, reunix un total de nou socis entre empreses, universitats i centres tecnològics.

L’objectiu de desenvolupar un innovador procés de captura de CO2 basat en nous nanomaterials i en energia microones que permeta lluitar contra el canvi climàtic a un cost inferior al qual tenen estes tecnologies actualment, segons ha informat el centre tecnològic en un comunicat.

La tecnologia de captura i emmagatzematge de carboni ja s’ha utilitzat a la Unió Europea de manera “significativa i eficaç” per a arribar als objectius de reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle.

De fet, té un potencial de reducció de les emissions de les indústries del 90% que és molt valuós en la lluita contra el canvi climàtic. La tecnologia existent actualment consistix a la captura i modificació d’estos gasos de manera que resulte segur el seu emmagatzematge sota terra.

La proposta dels socis del consorci de ‘Gramofon’ passa per aconseguir un nou procés eficient i de baix cost utilitzant nous materials nanoestructurats per a capturar el CO2 així com a energia microones per a la seua extracció i posterior ús.

El consorci cooperació amb Corea del Sud ha rebut finançament del programa d’investigació i innovació de la Unió Europea Horitzó 2020 baix l’acord de subvenció número 727619. Coordinat per Aimplas, i en cooperació amb Corea del Sud, en el projecte també participen el centre tecnològic francès CNRS, la Universitat de Mons (Bèlgica), el centre alemany Fraunhofer ICT, l’empresa espanyola Graphenea, el centre holandès Process Design Centre, la britànica e2v, la irlandesa MOFTech, i la universitat de sud-coreana del Sud KRICT.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any