Entre totes les menges de carnaval, la botifarra d’ou és una de les més arrelades. Ho és tant que no s’ha quedat al marge de les darreres tendències gastronòmiques. A Arenys de Mar hi ha una xarcuteria, Can Quintí, que ofereixen disset variants diferents d’aquesta botifarra. Combinen la carn de porc i l’ou amb productes de temporada com ara la carxofa, els calçots o la tòfona i també amb menges locals com ara les sardines del Maresme. Anna Pimàs, membre de la tercera generació d’aquest negoci, explica que és molt important l’equilibri entre els productes per tal que es notin bé els tres gustos.

Però a Can Quintí també tenen idees més trencadores: ofereixen una botifarra d’ou amb tonyina i olives i una altra amb formatge gorgonzola i nous. A més cada any sumen noves creacions i enguany n’han fet tres: amb pa amb tomata, amb pop a la gallega i amb bacallà i pebrot. Al parer de Pimàs ‘Algunes combinacions són una mica arriscades, com ara barrejar carn i peix, però com que és carnaval, tot s’hi val!’

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]