Nous equipaments de salut mental de l’Alt Empordà.

VilaWeb
Redacció
05.12.2004 - 23:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha estrenat els nous equipaments de serveis de salut mental, situats al carrer La Jonquera de Figueres. Davant l’increment de la demanda d’assistència i l’augment de professionals del camp de la salut mental a l’Alt Empordà, la direcció de l’IAS va arribar a un consens per tal d’habilitar un espai a Figueres que resolgués i donés resposta a les necessitats existents. El nou espai acull en un mateix local el centre de salut mental d’adults, el centre de salut mental infantil i juvenil i el centre de dia.

La ubicació dels tres dispositius en un sol espai facilita la integració dels recursos: compartir l’equip professional entre el Centre de Salut Mental d’Adults i el Centre de Dia, disposar de 126 m2 d’espais comuns: secretaria, arxiu, vestuaris. La distribució dels espais, per altra banda, permet que el CSM-adults, Centre de Dia i els CSMIJ disposin d’entrades i sales d’espera diferenciades.

Els Serveis de Salut Mental de l’Alt Empordà atenen una població de 100.000 habitants. Els serveis es presten en un local centralitzat de planta baixa i pis (745,20m2), adequat a les necessitats dels tres dispositius.

El Centre de Salut Mental d’Adults va iniciar l’activitat el 1981. Des de aquest l centre es tracten els trastorns mentals derivats dels serveis sanitaris de l’àrea d’influència. Es prioritza l’atenció dels trastorns mentals severs i la coordinació amb l’atenció primària per al seguiment dels trastorns mentals transitoris. En casos especialment problemàtics es porta a terme atenció domiciliària.

El Centre de Dia es va posar en marxa el 1995, ocupant diferents locals al llarg d’aquests anys. Aquí es treballa per a la rehabilitació dels usuaris afectats de trastorns mentals severs. Els objectius són dignificar la vida de l’usuari, potenciant la seva independència, assolint la seva reinserció dins la comunitat i facilitar la reinserció laboral.

El Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil va endegar l’activitat l’any 1998 a l’Hospital Comarcal de Figueres. Des del centre de salut mental infantil i juvenil, s’atenen els trastorns mentals severs de la població entre 0 a 18 anys, i es prioritzen els greus derivats de l’atenció primària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any