Guerra oberta al PSC local

  • Duran ataca públicament Fermín Casquete a través d'un correu obert

VilaWeb
Redacció
25.11.2004 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les tensions internes que es viuen dins l’agrupació local del PSC han aflorat amb més intensitat que mai a la llum pública. El regidor de Cultura i Conseller Nacional del PSC, Josep Duran, ha atacat públicament i amb molta duresa el líder socialista badaloní Fermín Casquete a través d’un article d’opinió enviat aquest dimecres a Vilaweb Badalona. Duran arriba a donar a entendre que Casquete manté pràctiques caciquils dins la formació alhora que assegura que no només no legitimarà l’actuació del polític badaloní sinó que es “prepara per defensar” a nivell local els principis del partit.

El regidor de Cultura acusa Casquete d’haver generat “una agrupació paral·lela al propi partit” alhora que s’exclama pel fet que “aquesta mateixa persona [Casquete] controli, no ja l’afiliació massiva dels treballadors de l’empresa de la que és Conseller Delegat [TUSGSAL, l’empresa municipal d’autobusos urbans], sinó que condicioni el vot, que per definició ha de ser lliure, passant llista i lliurant el vot al seus empleats”, en una clara al·lusió a comportaments més propis de cacics.

Però les acusacions del regidor de Cultura no acaben aquí. Per Duran, Casquete (el nom del qual no cita en cap moment en tot l’article malgrat que dóna a entendre sense cap mena de dubtes que parla d’ell) vulnera sistemàticament “el debat de les idees, la rellevància del diàleg i el principi de no dominació” dins l’agrupació del PSC local. També l’acusa d’haver-se fet “amb el control de l’organització, amb persones de la seva absoluta confiança, vinculades a la referida empresa [TUSGSAL]”. Finalment, Duran adverteix que la gent del PSC local “que creiem en què els partits polítics no han de tenir hipoteques” no legitimarà “aquesta situació en l’òrgan executiu local”. Conclou avisant que es prepara “per defensar a nivell local els principis d’aquest partit, que és el partit de la majoria social a Badalona, a la que hem de donar compte”. La guerra està servida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any