(29/05) El passeig marítim de Moraira tindrà una escultura en homenatge a Chester Himes

  • El famós escriptor de novel·la negra vivia en la vila des de 1970

VilaWeb
Redacció
28.05.2003 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup d’amics, la Junta Central de Moros i Cristians de Moraira i l’Ajuntament de Teulada ha decidit que el record de l’estada de l’escriptor americà Chester Himes en el municipi quede en el record de tots.

Per a això, l’escultora Donna Rothraud Meindorfer ha realitzat una obra que serà inaugurada el pròxim 8 de juny, a les 11.30 hores, en el passeig marítim del Castell de Moraira.

La viuda de l’escriptor, Lesly, va oferir en la vesprada del dilluns una trobada amb els mitjans de comunicació en el Club Nàutic, en el que va parlar de la personalitat del seu espós, que ha sigut un dels escriptors de novel·la negra més famosos.

L’alcalde en funcions de la localitat de Teulada, José Císcar, qui prendrà possessió del seu càrrec en breu, després d’obtindre majoria absoluta, va explicar que una de les formes de retre homenatge a Himes ha sigut la instal·lació d’unes escultura ja que Moraira està en deute amb Chester.

Chester Himes, que va morir en Teulada-Moraira en 1987, va ser un ciutadà més del municipi des de 1970. De fort caràcter i molt de talent, va ser molt admirat i volgut per les gents de la zona. En Pla del Mar va disfrutar dels seus últims anys del bell paisatge i els veïns de la zona encara recorden l’escriptor amb afecte, sentiment que es va fer patent el dilluns a la vesprada entre els veïns que van voler acompanyar a la seua dona, Lesly, en la seua xarrada.

L’obra de Himes, que ha sigut traduïda a molts idiomes, posseïa el mateix atractiu que la seua personalitat, segons va comentar emocionada la seua viuda. Himes, afroamericà nascut en Missouri (EE.UU.), formava part del cercle d’artistes com Frank Sinatra o Billy Holiday. L’artista Donna Rothraud Meindorfer, autora de l’escultura i amiga íntima de Lesly i Chester, va animar a tots a anar a la inauguració de l’escultura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any