El Sí s’imposa amb un 70’7% dels vots però 5 municipis voten No

  • En la roda de premsa s’ha obert la porta de la comarca als pobles del No

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.07.2015 - 23:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El resultat es preveia incert i així ha sigut. Sant Bartomeu del Grau, Sant Agustí de Lluçanès i Sant Boi de Lluçanès voten continuar a Osona. Santa Maria de Merlès continuaria al Berguedà i Sant Feliu Sasserra al Bages. En tots aquests pobles el No s’ha imposat per poc, i enlloc ha sobrepassat el 57%, excepte a Merlès (78%). En total el No ha acumulat el 26’44 % en el còmput global.

El poble que ha obtingut un resultat més ajustat ha sigut Alpens on el Sí ha guanyat per només 7 vots de diferència. Prats és el poble més partidari de formar part de la comarca, amb un 94,79% de vots pel Sí. 

En la roda de premsa no s’han clarificat els propers passos a seguir. Josep Maria Freixanet, president en funcions del Consorci del Lluçanès, ha mostrat la voluntat de seguir fent camí els 13 municipis conjuntament, i ha proposat una nova consulta en els propers 4 anys, de transició comarcal. Tal com ha dit, es reuniran aquest dimarts per parlar de com continuen el procés. Freixanet condicionat la continuïtat del procés a la negociació amb el govern.

S’ha destacat positivament l’alta participació (55,15%) i s’ha agraït la feina dels voluntaris, però s’ha lamentat el No dels 5 municipis. La roda de premsa s’ha dut a terme al pati de l’ajuntament Vell i ha comptat amb la presència de tots els alcaldes, excepte Josep Maria Masramon, de Sant Boi de Lluçanès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any