Els bombers passaran la nit intentant d’encerclar el foc d’Òdena

  • Mitjançant contrafocs han pogut aturar un front que avançava perillosament cap a Montserrat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
26.07.2015 - 22:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Desenes d’efectius dels bombers de la Generalitat continuaran treballant tota la nit per apagar el foc que ja ha arrasat més de 700 hectàrees de bosc entre l’Anoia i el Bages.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha explicat que quan es fa fosc es retiren els vehicles aeris, mentre que els efectius terrestres provaran d’encerclar l’incendi mitjançant contrafocs que evitin la propagació de les flames. Durant la tarda ja se n’ha fet un a l’accés de Montserrat per Can Massana i ha estat reeixit. ‘Era un front molt perillós que duia l’incendi cap a Marganell i cap al parc de Montserrat, però que s’ha pogut aturar’, ha celebrat Jané.

Un lector de VilaWeb, Aleix Closas, ens ha fet arribar aquestes imatges espectaculars del foc des de Can Massana:

Més de 700 persones passaran la nit fora de casa

El Departament d’Interior ha informat que s’han desallotjat 215 persones d’una urbanització del Bruc i 125 més d’una de Sant Salvador de Guardiola. En aquest municipi també s’ha desallotjat una casa de colònies i, segons l’ajuntament, més de 400 persones que passaran la nit fora de casa.

Segons el conseller Jané no caldrà desallotjar més gent, ara com ara. Recorda també que tots els desallotjaments són preventius i que no hi ha constància de cap casa cremada ni de ningú que hagi pres mal de resultes de l’incendi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any