Mas s’entrevista amb Felipe VI a la Zarzuela: ‘Vinc en so de pau’

  • El president de la Generalitat i Felipe VI es reuneixen per primera vegada de manera oficial

VilaWeb
ACN – Redacció
17.07.2015 - 12:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, i Felipe VI s’han reunit aquest migdia a la Zarzuela. La casa reial espanyola emmarca la trobada la ronda de contactes amb els presidents autonòmics, i el govern català la situa ‘dins de la normalitat i la cordialitat’. Poc abans de ser rebut pel rei espanyol, els periodistes han demanat a Mas si es veia visitant aviat la Zarzuela com a cap d’estat: ‘No comment. Vinc en so de pau’, ha dit. 

Mas i Felipe han mantingut unes breus paraules davant les càmeres i, tot seguit, han anat cap al despatx del rei espanyol. Tanmateix, la fredor entre els dos mandataris ha quedat palesa en aquests primers segons de la trobada (vegeu el vídeo):

La reunió arriba en el moment de més eufòria sobiranista a Catalunya per l’acord subscrit entre CDC i ERC, amb el suport de les entitats independentistes, per presentar-se conjuntament a les eleccions del 27-S amb Raül Romeva de cap de llista, seguit de Carme Forcadell i Muriel Casals.

El rei espanyol es reuneix aquests dies amb els presidents autonòmics. Per exemple, Ximo Puig va visitar-lo dilluns per explicar els seus projectes per al govern valencià. Va ser rebut a Madrid tres setmanes després d’haver estat investit per les Corts Valencianes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any