El Cor Jove Nacional de Catalunya inicia el campus de treball a Vilafranca

  • Amb motiu de la celebració de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2015, Vilafranca del Penedès acull a partir del dijous 16 fins al 26 de juliol el campus de treball amb els joves seleccionats per formar part del tercer Cor Jove Nacional de Catalunya.

VilaWeb
Redacció
16.07.2015 - 18:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Precisament el dijous dia 16 a les 11h a l’Ajuntament de Vilafranca s’ha dut a terme l’acte de benvinguda i la presentació davant dels mitjans de comunicació dels 32 membres del Cor Jove Nacional de Catalunya, acompanyats dels directors artístics i professors.

A l’acte de presentació del Cor Jove Nacional de Catalunya 2015, que ha comptat amb la benvinguda de l’alcalde Pere Regull, s’ha exposat el programa d’activitats que es desenvoluparan a Vilafranca del Penedès i a la resta del territori català. El Cor Jove Nacional de Catalunya està format per 32 cantaires d’entre 18 i 28 anys,  es renova anualment, de manera que els membres actuals s’han seleccionat després d’un procés d’audicions dut a terme a principis de febrer d’aquest any. A partir d’aquí els joves han iniciat el seu stage de treball el mateix dia 16. Els esperen dies de convivència i treball del repertori dels directors artístics del Cor, que com a les anteriors edicions comptarà amb dos directors de prestigi, un d’internacional i un altre de català. Així doncs, el director flamenc Erik Van Venel i el català Jordi Casas guiaran els passos dels joves, juntament amb Salvador Parron com a instructor vocal i Oriol Castanyer com a pianista acompanyant.

L’estada del Cor Jove Nacional de Catalunya a Vilafranca del Penedès començarà a l’Escola Municial de Música Maria Dolors Calvet, del 16 al 21, i després es traslladaran fins al dia 26 a l’Auditori de Vilafranca. A més, al llarg dels dies de l’stage (del 16 al 26 de juliol), el cor té programada una agenda de concerts per als vespres. El primer dels concerts serà el dimarts 21 de juliol al Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya). La resta de concerts seran el 23 de juliol, a les 21.30h a Agramunt, a l’aparcament Viladàs; el 24 de juliol a les 22h a l’Auditori de Vilafranca del Penedès; el 25 de juliol a l’Església de Sant Martí de Palafrugell, i l’últim, el diumenge 26 de juliol, a les 19h a l’Auditori Josep Carreras, a Vila Seca.

Al llarg d’aquests dies el tercer Cor Jove Nacional combinarà el treball i l’estudi amb la pràctica. Aquesta sèrie de concerts servirà per reivindicar la iniciativa del Cor Jove Nacional de Catalunya, impulsat pel Moviment Coral Català (Confederació Coral Catalana) i Corals Joves de Catalunya, que compta amb la complicitat de l’Associació Catalana de Professors de Cant i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El Cor Jove Nacional de Catalunya va néixer el 2013 amb l’objectiu de ser un ambaixador de l’excel·lència coral catalana més enllà de l’Estat. Sens dubte que els 32 nous integrants per aquest 2015 demostraran que es mereixen ostentar aquest reconeixement, ara bé per endavant tenen deu dies d’esforç, sacrifici i satisfaccions.

Més notícies a Tornaveu, fent clic aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any