Mas reivindica que el seu govern ‘s’ho ha jugat tot’ per consultar el poble

  • Remarca que els consellers 'no han mirat per ells mateixos ni pels partits' i han tirat endavant "amb tot en contra"

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.07.2015 - 20:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat que el seu Govern ‘s’ho ha jugat tot, al 100%’ per consultar el poble malgrat tenir al davant un Estat ‘molt potent que exercia tota la seva capacitat per intentar silenciar la veu i el vot’ dels catalans. També ha garantit que seguirà endavant tot i la sortida d’UDC. ‘És una decisió que respectem però que no impedeix que anem endavant. Seguim amb el programa que s’havia establert’, ha dit.

En la sessió del ple d’avui s’ha escenificat per primer cop el trencament de la federació entre CDC i Unió. Els independentistes d’Unió s’ha assegut entre els convergents mentre que els demòcratacristians, s’han mantingut apartats. Després d’agrair la feina de Joana Ortega, Josep Maria Pelegrí i Ramon Espadaler, Mas ha remarcat que el seu govern i també l’anterior han assumit ‘riscos polítics, i fins i tot més que polítics’ per complir amb l’objectiu de donar la veu al poble de Catalunya per tal que pogués opinar sobre el seu futur. ‘Aquests són uns governs que s’ho han jugat tot’, ha conclòs el president, que ha cridat a culminar aquest objectiu el proper 27-S.

I això requeria, ha continuat, tenir un govern que estigués ‘100% cohesionat’ amb el sí-sí, un executiu que seguirà endavant malgrat la sortida dels consellers d’UDC. ‘Anem endavant, seguim amb el programa que s’havia establert i esperem que el conjunt de la ciutadania pugui a través del seu veredicte orientar el futur polític d’aquest país’, ha reblat.

Mas ha argumentat que la sortida dels consellers democratacristians no s’ha produït per ‘desavinences a nivell personal, entre departaments o entre els partits sobre qualsevol qüestió secundària’, sinó que el motiu ha estat la necessitat que han tingut tots els actors polítics del país de definir-se sobre el dret a decidir, com s’ha vist en altres partits. Això és el que va fer CDC, ha dit, i recentment també ho va fer Unió, que per un marge ‘molt ajustat’ va decidir no afegir-se a la defensa del sí-sí’.

Ha recordat que en altres ocasions hi ha hagut remodelacions del govern per discrepàncies internes, però en aquest cas ha deixat clar que ell no ha perdut la confiança en els membres d’UDC que formaven part del Govern, sinó que van ser aquestes persones que ‘van decidir lliurement deixar les seves responsabilitats’.

També ha volgut agrair que els nous consellers hagin decidit acceptar una tasca que no és ‘fàcil ni còmode’, i més quan queden pocs mesos per al 27-S, cosa que té ‘un mèrit afegit’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any