Les Corts Valencianes volen reprendre la reforma de l’estatut

  • Se celebrarà un ple específic en el qual es triaran els representants de les Corts que han d’anar al congrés espanyol a defensar la reforma

VilaWeb
Redacció
07.07.2015 - 14:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat a la Junta de Síndics la proposta per a desbloquejar la reforma de l’Estatut d’Autonomia Valencià. S’ha decidit que se celebrarà un ple específic el proper 22 de juliol en el qual es triaran els representants de les Corts que han d’anar al congrés espanyol a defensar la Proposició de Llei Orgànica de Reforma de l’Estatut d’Autonomia.

Aquesta reforma vincula les inversions dels pressupostos generals del govern espanyol al pes de la població valenciana i es tracta d’una disposició existent en altres Estatuts, com és el cas del català. Cal recordar que, després de l’aprovació de la reforma a les Corts, la Mesa del congrés dels diputats, amb data 29 de març de 2011, va qualificar la iniciativa presentada com una proposta de reforma de l’Estatut d’Autonomia. El debat estava previst al congrés pel 12 d’abril de 2011, però el 8 d’abril s’informà que el parlament valencià estava dissolt per la convocatòria d’eleccions autonòmiques i es demanà un ajornament del debat de la proposta. En els mesos de setembre de 2013 i 2014 el PP valencià va tornar a demanar la retirada de l’ordre del dia.

Finalment i després de quasi cinc anys, Morera vol tornar a reobrir el debat. Una vegada que se celebri el ple del 22 de juliol, Morera sol·licitarà de forma immediata al president del congrés que a l’inici del nou període ordinari de sessions al mes de setembre i es prengui en consideració la proposta de reformar de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any