Iceta, Herrera i Nuet, aclaparats pels arguments d’un independentista castellanoparlant

  • [VÍDEO] Fou una intervenció apassionada, dijous passat a la UPEC

VilaWeb
Redacció
07.07.2015 - 13:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dijous els partits d’esquerres catalans van fer un debat a la Universitat Progressista d’Estiu. A la taula hi havia Oriol Junqueras, Quim Arrufat, Miquel Iceta, Joan Herrera, Gemma Ubasart i Joan Josep Nuet. I entre el públic, un senyor que al torn de preguntes va fer una intervenció que ell mateix va qualificar de passional. Va començar dient que s’explicava més bé en castellà i, tot seguit, va fer un discurs independentista davant Joan Herrera i Miquel Iceta, que tenien la mirada atònita i el cap tombat. Amb el micròfon a la mà, l’home es va adreçar a tots dos. Us oferim la seva intervenció, en vídeo i transcrita.


‘M’expresso millor en castellà. Amb relació a Iceta: per què sou federalistes? No heu tingut trenta anys per a obrir un procés de canvi constitucional? Ho deia en Quim [Arrufat]: només es federen aquells qui volen, i en igualtat de condicions. I el procés de canvi de la constitució és un procés llarg, confús i complicat. Ho ha explicat molt bé l’Oriol [Junqueras]: necessitem dos terços del congrés, que guanyin aquestes forces, dissoldre el parlament, tornar a guanyar. Vostè creu que després de quatre anys de mobilitzar milions de persones el poble català esperarà a les calendes gregues la reforma constitucional perquè no s’hi inclogui el dret d’autodeterminació de Catalunya? Em sembla que això és una presa de pèl! Per què no vau acceptar d’incloure el dret d’autodeterminació l’any 1978?’

Continua: ‘L’anàlisi d’Herrera és completament correcta. Vivim una crisi d’agressions sistemàtiques de Rajoy amb Catalunya. De crisi política, econòmica i institucional. I aquest és el marc que determina la situació a Catalunya. ‘Hem de parlar clar, company Nuet, companya Ubasart [passa Iceta per alt] i company Herrera. Cal anar a una candidatura d’unitat popular i posar en primer pla l’eix social. Però arrossegant l’eix nacional. I hem de guanyar en aquesta mobilització i autoorganització de la societat civil catalana. Hem de ser clars: procés constituent català unilateral. No dependent del procés constituent espanyol. Perquè això ens portaria altre cop a les calendes gregues. I no podem esperar!’ Finalment, l’home es va acabar adreçant a Oriol Junqueras per dir-li que hauria de ser anticapitalista, enmig de la complicitat i aplaudiments de Junqueras mateix i de Quim Arrufat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any