La primera fletxa humana per la independència, a Tortosa

  • Uns 300 ebrencs participen en l'acte impulsat per la plataforma 'Ara és l'hora'

VilaWeb
ACN
05.07.2015 - 23:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns 300 ebrencs han estat els primers catalans a formar una fletxa humana per la independència, amb la intenció de promoure la participació per omplir la Meridiana l’Onze de Setembre, que simbolitza el camí de la victòria a les eleccions del 27 de Setembre. La fletxa ha culminat l’acte, al parc Teodor González de Tortosa, que ha encetat la campanya d’estiu de l’ANC, ‘On tot comença’. El primer eix ha estat l’equilibri territorial. Diversos representants de la societat civil ebrenca han demanat igualtat d’oportunitats per a zones de menys pes demogràfic, polític i econòmic com l’Ebre, territori referent en la lluita per protegir els recursos i millorar el futur.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha destacat que s’havia escollit Tortosa per començar la campanya perquè ha estat la Terres de l’Ebre han estat ‘símbol del treball per la dignitat’. Per Sànchez els ebrencs han mostrat el convenciment ‘que és a partir de la coherència i la perseverança que es poden guanyar les batalles’. ‘Venir per iniciar la campanya a Tortosa és un reconeixement a la fwina feta els darrers 15 anys’, ha assegurat. També les Terres de l’Ebre són, malauradament, un exemple de l’abandonament inversor de les administracions i la falta d’infrastructures, i per aquest motiu el primer eix dels deu actes de la campanya ‘On tot comença’ ha girat entorn de l’equilibri territorial que ha de tenir la nova república catalana. ‘Les infrastructures signifiquen oportunitats i distribució de la riquesa. Estem convençuts que el nou país ha de servir per a corregir allò que no s’ha fet bé des de Madrid i també des de Barcelona’, ha apuntat el president de l’ANC.

La portaveu de la plataforma Trens Dignes, Montse Castellà, ha denunciat els problemes de mobilitat que té el país i la possibilitat d’anar posant fi a molts dels fronts oberts i reivindicacions que no acaben de trobar una solució a l’Ebre. La Unió de Pagesos també ha reclamat millores perquè els pagesos puguin viure amb dignitat de la seva feina. I el portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Manolo Tomàs, ha animat els ebrencs a defensar la idea d’un nou país on es tinguin en compte les Terres de l’Ebre. ‘No volem passar d’un centralisme a un altre’, ha dit.

Pocs dies per a una fórmula satisfactòria

El president de l’ANC ha tornat a insistir que el dilema de les llistes en favor de la independència de cara al 27S tindrà una solució en pocs dies. Abans de quinze dies s’haurà resolt, ha assegurat. ‘La gent demana que sumem esforços i que busquem acords però que ho fem de pressa’, ha subratllat. Sànchez s’ha mostrat convençut que un cop es defineixin les propostes sobiranistes de les eleccions del setembre i es torni a explicar amb intensitat els beneficis d’una Catalunya independent, canviaran els percentatges de les enquestes, que ara indiquen certa victòria dels partidaris del no: ‘Es reequilibraran posicions per tornar a tenir la majora en favor de la independència a tocar.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any