Alencop, la recollida de ferralla autogestionada

  • Aquesta nova cooperativa del Poblenou té una quinzena de socis que es desplacen gratuïtament a domicili

VilaWeb
Redacció
06.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dilluns passat van començar a circular pels carrers del districte de Sant Martí, a Barcelona, les primeres bicicletes i camionetes d’Alencop, una nova cooperativa d’iniciativa social amb seu en una nau del Poblenou i amb dos grans objectius: d’una banda, donar resposta al problema de la recollida i el tractament de residus en els entorns urbans i, d’una altra, garantir unes condicions de vida digna d’un col·lectiu en situació de vulnerabilitat. La iniciativa, un encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona a la cooperativa LabCoop, proposa un servei gratuït de recollida a domicili de tota mena de ferralla, a més d’una tasca de sensibilització i informació a la ciutadania sobre criteris de recollida selectiva.

De moment és formada per una quinzena de membres, d’uns quants països africans, que abans treballaven de manera informal.

Les recollides, que es fan amb bicicleta o furgoneta depenent del volum del material, se centren ara mateix en la zona de Sant Martí, però també s’atenen peticions d’empreses i entitats de la resta de la ciutat.

Quant a l’objectiu social de la cooperativa, la intenció és d’abordar en conjunt les necessitats bàsiques i d’ocupació, formació i habitatge dels socis, mitjançant un model d’activitat socioeconòmica cooperatiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any