La Dharma, Comediants, Mainat i la Banda Impossible protagonitzen el punt culminant del Canet Rock 2015

  • Els tres concerts animen constants reivindicacions en favor del dret de decidir davant les vint mil persones que omplien el Pla d'en Sala

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
05.07.2015 - 08:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tres concerts han marcat el punt culminant del Canet Rock 2015: l’Elèctrica Dharma amb Comediants, Josep Maria Mainat i la Banda impossible han generat un autèntic esclat d’eufòria. Un cavall inflable gegant ha creuat tot el recinte per a celebrar els quaranta anys de la Dharma i Comediants, que precisament també van ser al primer Canet Rock l’any 1975. Després d’un pastís enorme i de compartir l’aniversari amb tothom, Mainat s’ha sumat a la festa. Guitarra en mà, ha recordat temes de la Trinca i ha clamat en favor del procés sobiranista. Una reivindicació a la qual s’ha sumat la Banda Impossible, que ha aixecat constants ovacions i ha deixat imatges històriques.

E efecte, una vegada arribada la nit al Pla d’en Sala de Canet, la festa entre els vint mil assistents va arribar a un dels moments més alts amb la celebració de les quatre dècades de carrera de la Companyia Elèctrica Dharma i de Comediants. Junts han protagonitzat una autèntica festa d’aniversari, on clàssics com ‘La presó del rei de França’ han fet saltar, cantar i ballar el públic.

Amb l’alegria del tot desfermada, l’ideòleg del Canet Rock, Mainat, ha recuperat un tast del repertori de la Trinca, amb ‘Com el far-west no hi ha res’ i ‘La Faixa’, entre més. Amb aquestes cançons s’han multiplicat els missatges en favor de la independència, fins el punt que ha tancat l’actuació cridant ‘Visca la república catalana!’

El moment que més ovacions ha generat, amb tot, ha estat la irrupció al festival de la Banda Impossible. ‘Pau’, dels Pets, cantada per Lluís Gavaldà i Jofre Bardagí ha marcat el començament d’una hora i mitja de concert, on el públic ha rememorat una bona part dels grans èxits del rock català de la dècada del 1990 amb versions insòlites.

Les combinacions entre els divuit músics que s’han sumat a la Banda Impossible han deixat imatges úniques, com Alguer Miquel (cantant dels Txarango) apareixent per sorpresa enmig de la cançó ‘Corren’ dels Gossos, o Pemi Fortuny i Salva Racero (vocalistes de Lax’n’Busto en dues etapes diferents) cantant junts ‘Miami Beach’ amb Gerard Quintana.

Fortuny ha estat rebut amb grans aplaudiments, després d’haver estat nou anys sense pujar a un escenari i dedicar la seva tasca a projectes cooperatius a Sierra Leone. Precisament, l’ex-líder dels Lax’n’Busto ha demanat un aplaudiment en favor de la lluita contra l’ebola, que el públic ha respost afectuosament. En paral·lel, una altra de les intervencions més aplaudides ha estat la de Cris Juanico contra del 21% d’IVA en la cultura.

En el tram final del concert, temes com ‘Miami Beach’ i ‘L’Empordà’ han estat els més aclamats pel públic, que ha recordat perfectament les lletres senceres. Si bé tot el repertori ha estat una desfilada constant de combinacions entre components de la Banda, els divuit membres sí que s’han unit al final del concert per a cantar conjuntament el ‘Bon dia’, dels Pets. ‘Els músics han fet possible a Banda Impossible’, ha conclòs Oriol Farré, director del projecte.

La festa ha continuat fins la matinada amb els Catarres, la Pegatina i Lax’n’Busto. I amb la sortida del sol han saltat a l’escenari les Oques Grasses i els Txarango.

Us oferim uns quants vídeos dels moments destacats dels concerts de la Dharma i Comediants, Mainat i la Banda Impossible:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any