El president de Tunísia decreta l’estat d’emergència a tot el país

  • Ordena la mesura vuit dies després d'un atac contra turistes estrangers que va deixar trenta-vuit morts

VilaWeb
Redacció
04.07.2015 - 17:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Tunísia, Beji Caid Essebsi, ha declarat l’estat d’emergència a tot el país després de l’últim atemptat de fa vuit dies, en què van morir trenta-vuit turistes estrangers al municipi costaner de Susa. La mesura atorga poders excepcionals a la policia i l’exèrcit.

L’atac de fa una setmana va tenir lloc en dos hotels costaners, l’Imperial Marhaba, de la cadena mallorquina Riu, i el Soviva, tots dos situats al mateix resort de Port al-Kantaoui. Un noi armat amb un kalàixnikov va disprarar contra els turistes, la majoria britànics, i posteriorment fou abatut per la policia. Al cap d’unes quantes hores l’organització gihadista Estat Islàmic va reivindicar l’atac.

És la quarta vegada que es decreta l’estat d’emergència a Tunísia, pel qual els ministeris d’Interior, Defensa i Justícia reben poders excepcionals per a protegir els interessos i la seguretat de l’estat. L’última vegada que es va declarar la mesura va ser el 2011, durant la ‘primavera àrab’, després de la revolta contra l’ex-president Zine El-Abidine Ben Ali.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any