Més i PSOE es reparteixen la presidència del Consell de Menorca

  • Les dues formacions, juntament amb Podem, van arribar finalment a un acord poc abans de la data límit per a la constitució de l'organisme insular

VilaWeb
Redacció
04.07.2015 - 13:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La candidata de Més, Maite Salord, i la del PSOE de Menorca, Susana Irene Mora Humbert, es repartiran la presidència del Consell de Menorca aquesta legislatura. L’acord es va tancar ahir al vespre entre totes dues formacions, amb tres consellers cadasuna, i Podem, amb dos. El pacte progressista obté així una majoria de vuit consellers a la institució, respecte als cinc del PP, que queda ara a l’oposició. Els primers dos anys serà presidenta Salord i els dos últims, Mora Humbert.

Amb tot, el govern constituït s’ha compromès a mantenir durant tota la legislatura una acció i gestió comunes a partir d’uns quants eixos programàtics. A tal efecte, l’acord preveu una comissió de seguiment del pacte formada per dos representants de cada formació, que es reunirà de manera periòdica o a petició de qualsevol de les parts.

L’acord s’ha tancat a poques hores del límit de la constitució del consell, que es tancava avui, i després de llargues i complexes negociacions que van arribar a afectar la investidura de la presidenta del govern balear, Francina Armengol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any