RECEPTA: Amanida de tomaca, bajoquetes, pernil i parmesà

  • Del llibre 'Amanides. La frescor de la terra' de Mariona Quadrada (Cossetània)

VilaWeb
M.S.
04.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Es tracta d’una verdura eminentment d’estiu, les tomaques i les bajoquetes en són el millor exponent. I val la pena esperar que en sigui l’època. La menta s’escalda perquè es conservi verda.

Ingredients:

8 tomaques vermelles i fortes 

300 g de bajoquetes fines (mongeta tendra)

150 g de parmesà a encenalls

200 g de pernil ibèric a encenalls

oli, sal gruixuda, vinagre balsàmic

menta fresca

Elaboració:

Estireu les fulletes de menta i escaldeu-les trenta segons. Poseu-les en un pot cobertes d’oli i amb unes quantes gotes de vinagre. Trinxeu-ho amb la batedora i deixeu-ho reposar un parell d’hores perquè l’oli n’agafi el gust.

Trieu les bajoquetes i bulliu-les a 100º, amb l’olla desatapada, deu minuts. Escorreu-les i deixeu-les refredar.

Peleu les tomaques, escorreu-les de suc i de llavors i talleu-les a quadrets.

Munteu l’amanida amb la tomaca, les bajoquetes al centre i pel damunt escampeu-hi els encenalls de pernil i els de parmesà. Amaniu-ho tot amb sal Maldon i l’oli de menta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any