El Cirque du Soleil porta l’espectacle ‘Amaluna’ a Port Aventura

  • El muntatge, protagonitzat majoritàriament per dones, gira al voltant de la feminitat i l'amor

VilaWeb
Redacció
05.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns cinquantena d’artistes -la majoria dones- de tretze nacionalitats diferents protagonitzen ‘Amaluna‘, la darrera proposta de la companyia Cirque du Soleil. Es podrà veure durant tot l’estiu a Port Aventura per commemorar els vint anys del parc temàtic. Es tracta d’una història centrada en la feminitat i en l’amor amb espectaculars números d’acrobàcia, dansa, clown i música en directe.

El fil conductor d’’Amaluna’ s’inspira en ‘La tempesta’ de Shakespeare, però també hi ha ingredients de ‘Romeu i Julieta’ i de la mitologia grega clàssica. Entre els números més destacats hi ha el del ‘Bol d’aigua’ o el de la ‘Deessa de l’equilibri’. Tampoc hi falten actuacions amb malabars, acrobàcies o pallassos, que posen humor a un espectacle ideat com una celebració a la feminitat.

El muntatge convida els espectadors a una illa misteriosa governada per deesses i guiada pels cicles de la lluna. La seva reina, Prospera, dirigeix la cerimònia d’entrada a l’etapa adulta de la seva filla, en un ritus d’homenatge a la feminitat, la renovació, el renaixement i l’equilibri que marca el pas d’aquests valors d’una generació a una altra. L’esclat d’una tempesta provocada per la mateixa Prospera obliga un grup d’homes joves a aterrar a l’illa, una arribada que desencadenarà una èpica i emotiva història d’amor entre la seva filla i un jove pretendent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any