ERC atribueix a la societat civil la proposta que va verbalitzar Junqueras de llista sense partits

  • Alfred Bosch insta els polítics a pronunciar-se sobre la proposta i defensa que es consideri com a possibilitat

VilaWeb
ACN
03.07.2015 - 14:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del grup municipal d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha demanat a tots els polítics que es pronunciïn sobre la possibilitat de presentar el 27-S una llista de la societat civil sense partits. ERC ha atribuït a la societat civil la proposta que va verbalitzar Oriol Junqueras. Segons Bosch, s’ha de tenir molt en compte aquesta opció si en qüestió de mesos s’ha de proclamar la independència. Bosch ha recordat que ERC aposta per llistes paraigües sota un lema i full de ruta compartit, malgrat això ha defensat que val la pena considerar la possibilitat d’una llista sense polítics si en qüestió de mesos s’ha de proclamar la independència.

‘Si tothom hi va nosaltres hi serem els primers’, ha refermat Bosch en declaracions des de l’Ajuntament de Barcelona. I ha fet un emplaçament directe a tots els polítics ‘sense excepció’ perquè es pronunciïn sobre aquesta opció.

Treu importància al CEO

En referència a l’últim baròmetre del CEO que situa el ‘no’ a la independència en el 50% i el ‘sí’ en el 42,9%, Bosch ha tret importància a aquest resultat posant de relleu que ‘l’únic vot vàlid és el que es fa a les urnes’ i, en aquest sentit, ha presentat el 27-S com una oportunitat per tal que es vegi quin és el suport a la independència. ‘L’enquesta de debò’, ha insistit referint-se a les pròximes eleccions al Parlament. En aquest context ha conclòs que el problema no són les enquestes sinó els obstacles que posen els poders de l’estat perquè no es pugui votar.

Sobre l’empat entre CiU i ERC en intenció directa de vot, s’ha limitat a valorar que ERC es manté en una posició ‘molt estable’ a les enquestes i ha reivindicat que el seu partit decideix les apostes al marge del resultat dels sondejos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any