El Festacarrer d’Ondara celebra vint anys de resistència

  • Els tallers de dansa, el ball i els concerts protagonitzen el festival de música folk

VilaWeb
Redacció
04.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diuen que ‘Qui resisteix guanya i damunt, canta i balla’. Aquesta és la història del Festacarrer d’Ondara, un festival de dansa i música folk que ha sobreviscut vint anys com a iniciativa cultural malgrat la manca de suport de l’ajuntament de la vila, en mans del Partit Popular. Enguany el festival es concentrarà en una única jornada en què no faltarà ni la música ni el ball que millor defineixen el folk valencià.

La festa arrencarà avui a les 19.00 a la plaça del Centre Social d’Ondara. Es començarà amb un taller de balls tradicionals, avantsala del sopar que cada any fa l’entitat organitzadora del certamen, l’Associació Cultural Ocell. Després, cap a les 22.30, es farà una ‘dansà’ popular i un concert-ball a càrrec de l’agrupació Notes Soltes, vells amics del festival i garantia de diversió.

El Festacarrer d’Ondara es va començar a fer fa vint anys per promocionar la música en català, quan al País Valencià no hi havia prou circuits. En un principi el festival va esdevenir una cita musical molt important de tres dies de durada i amb una desena d’actuacions. Tot i la injecció econòmica i promocional que implicava per al municipi, el Festacarrer no va rebre mai suport municipal i de mica en mica es va convertir en un festival de resistència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any