Què diuen sobre la independència els votants de cada partit?

  • Un percentatge significatiu de votants d'ICV i de Podem votaria sí a la independència

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
03.07.2015 - 13:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El no a la independència guanyaria avui en un hipotètic referèndum, segons que es desprèn de les dades de l’últim baròmetre (pdf) del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). El 50% dels catalans diu que votaria no, i el 42,9% declara que votaria sí. Però un referèndum com aquest és només hipotètic, perquè l’estat espanyol no el permet. Per això el 27-S es presenta com unes eleccions plebiscitàries. Amb el sondatge del CEO també es pot veure quin tant per cent dels qui es declaren votants de cada partit votaria sí a la independència i quin tant per cent votaria no.

És clar que aquesta dada té un biaix a destacar, perquè el treball de camp de l’enquesta es va fer entre el 2 i el 24 de juny, just abans del trencament entre Convergència i Unió. Les dades, doncs, de CiU es presenten agrupades encara.

Els resultats són els següents: un 76,3% dels qui deien que votarien CiU a les eleccions es declaraven partidaris del sí a la independència, i un 17,2, del no. Un 93,7% dels votants d’ERC votarien sí i un 5,8% votarien no; un 85,5% dels del PSC votaria no i un 6,1% votaria sí; un 97,8% dels votants del PP diria no a la independència i un 94% dels votants de Ciutadans també optaria pel no. El 93% dels votants de la CUP s’inclina pel sí. Els partits on els percentatges queden més dividits, tot i que amb una majoria pel no a la independència, són ICV i Podem. En el cas d’ICV, un 49,7% dels seus votants optaria pel no, i un 39,1%, pel sí. I entre els qui votarien Podem n’hi ha un 70,4% que es decantaria pel no i un 23,5% pel sí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any