Enric Morera, nou president de les Corts Valencianes

  • La socialista Carmen Martínez serà vicepresidenta, esmenant així la manca de dones a la Mesa

VilaWeb
Redacció
03.07.2015 - 11:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha estat escollit aquest divendres president de les Corts Valencianes substituint Francesc Colomer (PSPV), nomenat director de l’Agència Valenciana de Turisme. Morera ha estat escollit amb 53 vots a favor de PSPV, Compromís i Podem, 11 vots en blanc i 2 abstencions de Ciutadans. Els diputats del PP no han votat. Els socialistes no han presentat candidat d’acord amb el pacte de govern amb Compromís, que preveu que el president del parlament i el del govern no siguin de la mateixa formació. En substitució de Colomer, la vicepresidenta serà Carmen Martínez (PSPV), única dona en integrar la Mesa. Ha estat el primer punt d’un ple dedicat a l’accident del metro.

Després de prometre i jurar el càrrec, Enric Morera ha pronunciat un discurs en què ha iniciat demanant enfortir la democràcia i defensant la dignitat de les institucions. Morera ha proposat la cambra ser capaç d’arribar a consensos per fer una nova Llei electoral ‘capaç de representar millor la pluralitat de la nostra societat’.

El nou president ha recordat que les Corts Valencianes es varen reunir per primera vegada l’any 1271 i que enguany fa 360 anys exactes de la darrera reunió de les Corts del Regne de València, l’any 1645.

Morera ha remarcat que després de la Batalla d’Almansa de 1707, no es va poder anul·lar la voluntat d’autogovern dels valencians i en aquest sentit ha volgut retre ‘un sentit homenatge a totes les dones i homes que lluitaren incansablement per assolir la llibertat, la democràcia i l’Estatut d’Autonomia’.

‘Som un gran poble. Un poble valencià que volem estar al món com som, autèntics, amb la nostra identitat valenciana, europeus i universals’, ha dit Morera, que ha recordat els seus companys de grup, la seva família i ha encoratjat els diputats ‘a treballar des del parlamentarisme més pur i net pel bé del nostra poble. Així ho reclama la nostra ciutadania i no podem fallar-los’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any