El no a la independència augmenta la distància respecte del sí, segons el CEO

  • El no obtindria el 50% dels vots de l'electorat i el sí es quedaria amb el 42,9%, segons el sondatge

VilaWeb
Redacció
03.07.2015 - 11:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El no a la independència guanyaria un referèndum si es fes ara. Segons el baròmetre (pdf) del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), el no obtindria un 50% dels vots i el sí un 42,9%. En el sondatge del CEO de fa tres mesos, els partidaris del no són eren un 48% i els del sí, un 44,1%. En l’enquesta publicada avui, que es va fer durant el 2 i el 24 de juny, un 5,8% dels enquestats no sap què respondre i un 1,3% no contesta.

Sobre quina hauria de ser la relació entre Catalunya i Espanya, la majoria dels enquestats, un 37,6%, responen que Catalunya hauria de ser un estat independent; el 29,3%, una comunitat autònoma dins Espanya; el 24%, un estat dins una Espanya federal; i un 4%, una regió d’Espanya.

D’una altra banda, el CEO mostra un empat en intenció directa de vot (13,3%) entre CiU i ERC amb vista al 27-S. Els republicans baixen 4 punts respecte del març, tot i que l’enquesta no ha tingut en compte el trencament de Convergència i Unió. El director del CEO, Jordi Argelaguet, ha explicat que el treball de camp es va fer entre el 2 i el 24 de juny, durant la crisi a CiU, fet que ha impedit de reflectir la nova realitat de CDC i UDC separades. Per això, el CEO ha decidit de presentar les dades ‘pures’ i no ‘cuinar’ l’enquesta. Podem seria tercer en intenció directa amb el 10,8%, seguit del PSC (9,2%), CUP (7,6%), Ciutadans (6,6%), ICV-EUiA (3,5%) i PP (2,4%).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any