Concerts i festa fins que surti el sol al Canet Rock

  • El festival redueix la xifra de públic per a millorar els serveis

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El CanetRock 2015 ha començat a rebre a les dues de la tarda els primers espectadors dels vint mil que s’hi esperen durant les més de dotze hores d’actuacions. Es tracta de cinc mil espectadors menys que l’edició passada, però l’organització considera que d’aquesta manera s’eviten cues i s’ofereix un millor servei. El nombre de barres s’ha doblat respecte a l’edició anterior i s’ha habilitat una àmplia zona gastronòmica. En l’apartat artístic es destaca enguany l’actuació de la Banda Impossible, formada per cantants de rock català dels anys 1990 que interpretaran temes mítics de l’època. L’ideòleg del CanetRock, Josep Maria Mainat, també hi cantarà cançons de la Trinca. El festival ha començat a les dues de la tarda i s’acabarà amb Txarango quan surti el sol. Les entrades gairebé s’havien exhaurit.

Les actuacions musicals han començat a les quatre amb Pablo & Appleheads, seguits de Lausana, Bikimel, Cris Juanico, Projecte Mut, Joana Serrat, Sanjosex, Joan Dausà, la Iaia, els Amics de les Arts i la Dharma i Comediants. Cap a tres quarts d’onze serà el torn de Josep Maria Mainat, que cantarà cançons de la Trinca per a celebrar els quaranta anys del primer CanetRock. No ha explicat quines cançons cantarà, però ha avisat que aquesta actuació no significa cap tornada a l’escenari i que en cap moment es va parlar d’agrupar els tres integrants de la Trinca.

La Banda Impossible

Immediatament després serà el torn del ‘moment màgic de la nit’, en paraules del mateix Mainat, ideòleg del CanetRock. Serà el moment en què pujaran a l’escenari els membres de la Banda Impossible, formada per cantants de rock català com Lluís Gavaldà, Gerard Quintana, Cris Juanico, Quim Mandado, Natxo Tarrés, Jofre Bardagí i el mateix Pemi Fortuny, que ha vingut expressament del sud-est asiàtic, on viu actualment.

Entre les deu del vespre i mitjanit, en què hi ha les actuacions de Mainat i de la Banda Impossible, podreu veure les actuacions del festival en directe ací:

 
Segons Mainat, cantaran cançons ‘mítiques’ dels anys 1990, algunes de les quals ja són ‘himnes del país’. ‘Als més iaios els agrada el ‘Paraules d’amor’ i als més joves el ‘Boig per tu”, ha subratllat tot somrient: ‘A Canet han de passar coses que només passen a Canet, i crec que amb la Banda Impossible això s’aconseguirà.’ Després de la Banda Impossible seguiran les actuacions dels Catarres, la Pegatina, Lax’n Busto, Oques Grasses i Txarango, que serà el grup que veurà sortir el sol.

Millor servei

La directora del CanetRock, Gemma Recoder, assegura que la ‘mania’ de l’organització és d’oferir un millor servei que l’any anterior. Per aquest motiu la capacitat ha passat dels vint-i-cinc mil espectadors de l’any passat als vint mil d’avui. Per aquesta edició hi ha antenes de telefonia mòbil de les principals companyies perquè no hi hagi problemes de cobertura. El nombre de lavabos ha augmentat un 30% i les barres dedicades a les begudes s’han doblat.

Fins a quatre-centes persones treballaran durant tota la nit perquè el festival sigui possible. Aquest any s’habilitarà una zona gastronòmica amb menjar per a celíacs, vegetarians i vegans. També hi haurà parades de l’ANC, Òmnium Cultural, la Fundació Lluita contra la Sida i Adolescents.cat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any