L’estat de totes les platges del país, a l’abast

  • Les principals institucions ofereixen portals i apps específics per a saber l'estat de la mar i oferir consells de tota mena

VilaWeb
Redacció
04.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb l’arribada del juliol s’ha obert l’època de vacances per a molta gent. Les platges, gràcies també a l’onada de calor d’aquesta setmana, serna sens dubte una de les destinacions estrella. Per a tothom qui es vulgui acostar a la costa i gaudir del mar, les principals institucions del país ja fa temps que disposen d’eines a internet, des de webs fins a apps, amb tota la informació necessària tant de la localització dels centenars de platges del nostre llarg litoral com de consells de tota mena.

Catalunya

La Generalitat de Catalunya dedica molts recursos a informar de les platges. La Direcció General de Protecció Civil, per exemple, disposa d’una pàgina amb informació en temps real de l’estat de quasi dues-centes cinquanta platges del litoral català en temporada de bany: s’hi poden consultar les condicions de bany amb la bandera que hi oneja en cada moment, si hi ha servei de socorristes o la presència de meduses, entre moltes més dades.

Al portal de Gencat també hi ha un dossier especial sobre seguretat a les platges amb informació sobre la presència de meduses, les banderes que hi onegen i recomanacions de bany, consells d’exposició al sol i recomanacions per a la pràctica d’esports aquàtics.

I l’Agència Catalana de l’Aigua va estrenar l’any passat l’aplicació Platges.cat (per a Android i iOS, a més de versió web), on es difon tota la informació d’interès sobre prop de tres-centes platges catalanes. Una altra app interessant, centrada en la quarantena de platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, és InfoPlatges.

Per la seva banda, el Servei Meteorològic de Catalunya aporta la predicció del temps a les platges.

País Valencià

De les platges del País Valencià, en dóna informació sobretot l’Agència Valenciana del Turisme amb una pàgina específica on s’integren totes les informacions necessàries: l’oratge, un cercador de platges per zones, recomanacions i webcams d’algunes platges i dades sobre la bandera blava, l’accessibilitat i la qualitat. També inclou un apartat amb les platges naturistes que hi ha al litoral valencià.

Illes Balears i Pitiüses

El govern de les Illes Balears, a través de les conselleries de Turisme i Interior, proposa des de fa temps un portal dedicat íntegrament a les quasi tres-centes platges i cales de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Per a cada illa, les platges es classifiquen per termes municipals, condicions per al bany, característiques comunes i per unes altres característiques, com la bandera blava i la previsió d’onatge.

Una altra manera d’accedir a totes aquestes dades és a través de la web Illes Balears, de la Conselleria de Turisme.

Els consells insulars, per la seva banda, també ofereixen informació concreta sobre les platges de cada illa: Mallorca, Menorca (platges del nord i del sud), Eivissa i Formentera.

Catalunya Nord

I a l’extrem septentrional del país, a Catalunya Nord, el portal de Turisme dels Pirineus Orientals descriu aquí l’oferta que proposen els deu municipis costaners del territori: Argelers, Banyuls de la Marenda, el Barcarès, Canet de Rosselló, Cervera de la Marenda, Cotlliure, Portvendres, Sant Cebrià de Rosselló, Santa Maria la Mar i Torrelles de la Salanca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any