Homs diu que ‘s’albira un acord’ entre els independentistes

  • El conseller assegura que en el moment actual 'la unitat multiplica la força'

VilaWeb
ACN
02.07.2015 - 22:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha vaticinat aquest dijous al vespre que un pacte entre tots els independentistes per al 27-S arribarà en breu. ‘Tinc la convicció que s’albira un acord que fa unes hores o dies no era abastable’, ha sentenciat. I és que Homs ha afirmat que amb les propostes i ‘posicionaments’ que s’han fet públics darrerament, el possible acord és ‘més possible del que creuen alguns’. A més, Homs ha considerat que en moments com l’actual i en eleccions com les del 27 de setembre ‘la unitat no només fa la força, la multiplica’. I és per això que ha cridat a tots els actors del sobiranisme a ‘fer els sacrificis’ necessaris perquè el 27-S ‘surti’.

Francesc Homs ha intervingut en la cerimònia de lliurament dels premin 9-N de Moment Zero per donar un missatge optimista respecte de les possibilitats d’acord preelectoral. Després d’assegurar que la independència ‘no és de ningú en concret sinó de tots, i no és per a ningú en concret sinó per a tots’, ha afirmat que tant el 27-S com ara ‘la unitat fa la força’. ‘És una veritat com un temple, i és multiplicadora de la força’, ha afegit.

I és en aquest mateix sentit que, en plena negociació entre CDC, ERC i les entitats sobiranistes per intentar reformular la manera de presentar-se a les eleccions del setembre, Homs ha considerat que ‘en aquestes darreres hores comencen a haver posicionaments que, per primera vegada en molts mesos, apunten que aquesta unitat serà molt més possible del que alguns pensen’.

Per això, el conseller ha sentenciat que ‘avui podem començar a intuir que això es perfilarà’. ‘Tinc la convicció que s’albira un acord que fa unes hores o uns dies no era abastable, i hem de ser tots capaços de fer tots els sacrificis i posar per davant totes les obligacions que moral i col·lectivament tenim per fer que el 27-S surti, perquè ens juguem la llibertat del país’, ha explicat.

Finalment, Homs ha assegurat que ‘amb el referent del 9-N i l’experiència d’aquests darrers dies, crec que ens en sortirem’. ‘I ho dic igual que mesos enrere deia que amb el 9-N ens en sortiríem’, ha conclòs.

Homs ha fet aquestes declaracions abans d’entrar al Museu d’Història de Catalunya, on l’associació Moment Zero celebrava la cerimònia de lliurament dels seus guardons als periodistes Vicent Partal i Pere Martí amb els premis 9N. Aquest reconeixement està reservat a persones o entitats que hagin mostrat amb la seva tasca pública o particular compromís amb el procés independentista.

Es tracta de la primera edició d’aquest premi, que porta aquest nom per rememorar una ‘data cabdal’ en la història recent de Catalunya, subratlla Moment Zero en un comunicat. Partal i Martí han rebut els premis pels seus llibres ‘Desclassificat: 9N’ i ‘Escac a l’Estat’, respectivament. Els guardons han estat lliurats aquest dijous al vespre de mans del conseller de la Presidència, Francesc Homs, durant la festa d’estiu de l’associació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any