El llenguatge violent als mitjans, a debat a Florència

  • VilaWeb participa en la jornada 'Llenguatge d'odi i Llibertat d'Expressió', organitzada pel projecte europeu Prism

VilaWeb
Redacció
02.07.2015 - 16:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vicent Partal, director de VilaWeb ha estat un dels periodistes convidats a participar en la jornada ‘Hate speech and Freedom of Expression‘, organitzada a la Fundació Robert Kennedy de Florència, com a part del programa Prism de la Unió Europea. La trobada tenia per missió explorar els límits entre la llibertat d’expressió i les conductes verbals violentes, especialment en el fòrums de debat dels diaris. Precisament VilaWeb ha estat convidada pel fet de no acceptar comentaris a les notícies, eliminant així una de les principals fonts de problemes en aquest camp.

Partal ha intervingut acompanyat de la periodista de La Stampa Nadia Ferrigo, de Iula Rosu del diari romanès Adevarul i de Ricardo Gutierrez de la Federació Europea de Periodistes. El director de VilaWeb ha explicat les raons per les quals el diari no admet comentaris mentre que fomenta altres formes de participació més acordes amb el treball periodístic. Partal ha defensat també un canvi en el sistema d’audiències dels mitjans que doni més preponderància als lectors regulars i que no prioritzi com passa ara els lectors que ocasionals. ‘La batalla per l’audiència fa que molts mitjans publiquen a la web coses que no s’atreverien a publicar en paper, al mateix temps que prioritzen la confrontació per a treure profit en forma de visites’.

En la jornada s’ha presentat la web del projecte Prism, que vol conscienciar periodistes, empreses i lectors de la necessitat de controlar el llenguatge i les actituds violentes, amb una especial vigilància sobre els comportaments racistes. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any