El Tour de France surt d’Utrecht amb el primer equip africà participant

VilaWeb
Redacció
04.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La gran prova del ciclisme internacional, el Tour de France, arrenca avui des de la ciutat neerlandesa d’Utrecht amb dos-cents corredors de tot el món, inscrits en una vintena d’equips. Entre aquests hi ha el primer equip del continent africà, l’MTN-Qhubeka de Sud-àfrica. Fins el 26 de juliol els participants, amb Joaquim Rodríguez com a corredor més destacat del país, recorreran 3.360 quilòmetres en vint-i-una etapa (vídeo), entre les quals es destaquen les clàssiques de muntanya al Pirineu i els Alps.

Una d’aquestes etapes mítiques és la de l’Alpe d’Huez: France Bleu n’ha preparat un espectacular interactiu visual que permet de pujar el duríssim coll des de l’ordinador, amb els vint-i-un revolts que hi ha.

Amb la intenció de fer les retransmissions del Tour cada vegada més espectaculars i immersives, enguany l’organització i l’empresa GoPro han signat un acord per a inserir cada dia un mínim de vuit càmeres  en bicicletes de corredors. Les imatges obtingudes es muntaran al final de la jornada:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any