Primers controls de l’estiu de la DDPP

  • Ahir dimecres, agents de la DDPP (répressió dels fraus, depenent de la protecció de la població) van fer els primers controls a Sant Cebrià ...>>
    Dc. 2 de juliol del 2015

VilaWeb
Redacció
02.07.2015 - 11:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els controls de l’estat, van fer ahir una sèrie de controls a botigues d’aliments de tots tipus, botigues d’objectes de platja i altres objectes, però també a restaurants. De fet un restaurant de Sant Cebrià ja va ser amenaçat de tancament. Els serveis de l’Estat efectuaran controls en tots els sentits aquest estiu, sense deixar cap botiga o establiment com a bars o restaurants, sense oblidar qualsevol cerca d’anomalies.

Al primer restaurant controlat, van  verificar si els productes proposats al menú eren conformes amb la mercaderia. Per exemple, a la carta hi havia ‘Pernil Serrano’ però, a la cambra frigorífica, hi havia molt pernil ibèric però de ‘Serrano’ no hi havia enlloc. També van fer una comprovació a les factures, igual diligència de comprovació, el pernil no era de la categoria ‘Serrano’. El gerent del restaurant es va mostrar molt sorprès quan el van amenaçar amb tancar el restaurant, va prometre regularitzar molt de pressa la situació. Els serveis de l’estat van recordar, també, que el restaurador està obligat a indicar la procedència de les carns al consumidors. També van inspeccionar les cuines, la temperatura dels productes que hi havia fora de la cambra, i també que el lavabo no funcionava… així doncs, els cuiners no es podien rentar les mans.

Cal recordar que, des d’ahir, tots els restauradors tenen l’obligació d’indicar als seus clients els plats al·lergògens. Són productes que contenen per exemple ous, llet, gluten, o inclús cacauet. La llei ha establert una llista de 14 ingredients al·lergògens. La gran majoria dels professionals no ho saben. La protecció de la població ha decidit de prevenir-los abans de sancionar.

 També van inspeccionar botigues d’articles de platja, on van revisar tots: des de flotadors a joguines, recordant que tots els articles   han de respondre a unes normes, i que els consells d’utilització o riscos de perills han d’aparèixer sobre els articles .

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any