ERC vol impulsar un codi ètic a l’Ajuntament de Barcelona

  • La proposta vol que la batllessa sigui el càrrec que més cobra de l'ajuntament

VilaWeb
Redacció
01.07.2015 - 20:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha demanat a la Junta de Portaveus que al pròxim plenari es voti la creació d’un Codi Ètic al consistori. Així, es vol garantir, entre altres qüestions, la transparència en temes com els salaris dels càrrecs electes o les contractacions de personal. Al marge de les retribucions dels regidors, també es vol regular les dels gerents municipals i de les direccions.

Segons que ha explicat Coronas, l’objectiu del codi no és altre que ‘posar rigor i transparència, sense demagògia, amb un tema prou important com són les retribucions i les contractacions de la corporació municipal’. Diu que els sous han d’anar d’acord amb la responsabilitat del càrrec i que per tant, la batllessa hauria de ser qui més cobra de tot l’ajuntament. També proposen el criteri 1/5 per fer que els sous més alts no estiguin exageradament distanciats dels sous més baixos.

El codi ètic establiria un règim estricte per les dietes complementàries, les quals, moltes vegades acaben sent sobresous a l’ombra. Aquesta proposta d’ERC arriba després que la setmana passada es creés polèmica al voltant de diferents contractacions fetes per l’ajuntament i el nombre d’assessors en les regidories.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any