Primers passos de la Generalitat per a reparar la relació amb les víctimes del metro

  • Ximo Puig i Mónica Oltra s'han reunit amb l'Associació de Víctimes · Les Corts obriran una nova comissió d'investigació sobre l'accident

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.07.2015 - 20:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la vice-presidenta, Mónica Oltra, s’han reunit amb l’Associació de Víctimes de l’Accident del Metro del 3 de juliol (AVM3J). Són els primers passos que fa el nou consell per a començar a reparar les relacions amb el col·lectiu. L’AVM3J reclama reconeixement institucional i mesures perquè no es repeteixin fets com el que va tenir lloc el juliol del 2006, en què van morir 43 persones.

Després del Consell, Oltra ha dit que la trobada significava ‘l’inici d’una reparació perquè, quan fa gairebé nou anys de l’accident, és hora que les víctimes del metro entren a la Generalitat per la porta gran’.

Segons el govern, la reunió ha servit principalment per a escoltar les víctimes. Alhora han parlat dels actes que s’han de fer demà, en el novè aniversari.

Hi ha assistit la presidenta de l’AVM3J, Beatriz Garrota, acompanyada de més membres. L’associació ha agraït al nou consell que hagi posat les primeres pedres per a ‘reparar el dany moral que ha causat el PP’.

Les Corts tracten del cas

El ple de les Corts Valencianes de divendres es dedicarà íntegrament a la tragèdia, amb la proposta de crear una comissió d’investigació especial, presentada pels grups parlamentaris socialista, de Compromís, de Podem i de Ciutadans.

Tot seguit, es debatrà la presa en consideració d’una proposició no de llei presentada pels mateixos grups. La proposició demana d’aplicar accions arran de les responsabilitats que es determinin en aquesta comissió i adoptar mesures legislatives, informatives i de col·laboració amb la justícia per a l’esclariment de la veritat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any