Torna la tradicional Cantada d’Havaneres de Calella

  • Quatre agrupacions participen al festival de cançó marinera, que ja fa quaranta-nou anys que es fa

VilaWeb
Redacció
04.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arjau, Espingari, Neus Mar i Port-Bo són els quatre grups que aquest vespre protagonitzaran la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. A partir de les 22.30 la plaça de Port Bo s’omplirà de gom a gom per escoltar els cants de taverna i també hi haurà molta gent que ho farà des de les nombroses embarcacions que cada any segueixen el concert des del mar. La cantada també es podrà seguir a través de les pantalles gegants que s’instal·len a diferents punts del municipi.

La cantada començarà amb l’actuació del grup Arjau, de Calella de Palafrugell i seguirà amb Espingari, una formació originària de Montcada i Reixac. Seguirà una altra formació local, Neus Mar, que a la cantada estrenarà solista i finalment clourà el recital el grup Port Bo, la formació impulsora del festival. Tal i com ja és tradicional, la cantada acabarà amb la interpretació conjunta de ‘La bella Lola’ i ‘El meu avi’. Després, passada la mitjanit, cada grup farà un recital de prop en diverses tavernes de la vila.

Quasi mig segle d’història

Aquest acte té els seus orígens l’any 1966 amb una trobada de cantaires que es feia a la taverna de Can Batlle. Des del principi va tenir un gran èxit i això va obligar els organitzadors a repetir l’acte a la platja d’en Calau. A partir de l’any 1969 l’Associació d’Amics de Calella va decidir traslladar-la a la plaça del Port Bo, on encara es fa actualment. Com que l’any vinent es farà la cinquantena edició, s’ha creat una comissió per commemorar-ho i donar més difusió al món de l’havanera i la cultura popular.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any