Javier Velasco: ‘Les entitats no volem limitar-nos a fer la nostra activitat, volem fer coses perquè el Poble-sec funcioni’

  • Entrevista amb l'activista cultural que fa més de vint anys que organitza la festa major del barri barceloní

VilaWeb
Redacció
02.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Javier Velasco va entrar en el món de la cultura popular per la seva filla i li va agradar tant que actualment està implicat en la colla gegantera, els diables i els castellers. Totes tres són entitats del Poble-sec, el barri on va néixer i ha viscut tota la vida. Però, a banda els balls, els correfocs i les diades una de les tasques més àrdues de què s’encarrega és l’organització de la festa major del barri. En el model festiu del Poble-sec, les entitats s’ocupen de tots els actes i això implica coordinar l’activitat de més de quaranta agrupacions d’àmbits ben diferents.

– Quan us vau implicar en la vida associativa del barri?

– Sóc del Poble-sec de tota la vida, però em vaig implicar en les associacions del barri quan les meves filles anaven a l’escola. Fa quaranta anys vaig entrar en l’associació de pares i mares de la seva escola i després em vaig implicar en l’associació de comerciants del barri. Més endavant, quan les meves filles eren grans, una formava part de la colla de diables i a través d’ella vaig entrar a formar part de la colla gegantera.

Seguir llegint

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any